back to top

Polonia: candidatul pro-viață a câștigat alegerile prezidențiale

presedintele-poloniei-andrzej-duda Conform primelor sondaje la iesirea de la urne, europarlamentarul conservator Andrzej Duda (Partidul Lege si Justitie) a castigat alegerile prezidențiale din Polonia, invingandu-l în turul II pe presedintele in functie, liberalul Bronisław Komorowski, cu 53% contra 47% din voturi.

Vestea este excelenta pentru toti sustinatorii valorilor familiei, mai ales dupa infrangerea severa din referendumul pentru casatorie din Irlanda. Dl. Duda, 43 de ani, are la „dosarul” politic numeroase si solide pozitii pro-viata si pro-familie. In timpul campaniei electorale a criticat ratificarea de catre Polonia a Conventiei de la Istanbul a Consiliului Europei, considerata un cal troian pentru introducerea ideologiei gender in legislatia nationala a statelor membre. Tot in campania electorala s-a pronuntat contra fertilizării in vitro.

In Polonia președintele are drept de initiativa legislativa si drept de veto, in anumite conditii, asupra legilor.

Polonia restrictioneaza sever avortul iar definitia casatoriei ca „uniune intre un barbat si o femeie” este inscrisa in Constitutie.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări