back to top

Primul om eutanasiat legal în Columbia, pe fondul unei confuzii totale

In Columbia s-a facut prima eutanasie legala ca urmare a unui mandat guvernamental care a declanșat confuzie in țara. In timp ce eutanasia a fost legalizata in 1997, niciodata nu s-a trecut dincolo de stabilirea unor linii directoare.

In luna iunie a.c., Curtea Constituționala a decis ca Ministerul Sanatații trebuie sa spuna medicilor ca trebuie sa eutanasieze pacienții care cer acest lucru și indeplinesc criteriile. Cu toate acestea, confuzia a constat in faptul ca „nimeni nu știe cum sa obțina consimțamantul sau cand acesta ar fi greșit etc”.

Cazul unui om care suferea de o forma rara de cancer facial a pus politica la incercare, cand a solicitat eutanasia și a fost programat pentru injecția letala, dar a fost refuzat in ultimul moment deoarece forma sa de cancer nu era terminala. Ministerul Sanatații a intervenit și eutanasia a fost efectuata.

Acestei decizii i s-au opuse foarte ferm grupurile de medici și de bioeticieni. „Ca medici, existam pentru a apara valoarea vieții și sa redam pacienților noștri sanatatea”, a declarat dr. Jorge Merchán Price, membru al mișcarii Médicos Azules impotriva suicidului asistat medical. „Curtea Constituționala este complet ignoranta cu privire la vocația medicului și, printr-un reducționism fara precedent, presupune ca medicul este un „lucrator tehnic” in slujba legii și nu a vieții”, a spus Merchán.

Sursa: Lifesitenews, 7 iulie 2015

Provita Media
Provita Mediahttp://www.provita.ro
Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

Cele mai citite postări