back to top

Propunerea legislativă privind castrarea chimică a violatorilor, adoptată tacit de Senat

Senatul a adoptat luni, în mod tacit, o propunere legislativă privind castrarea chimică a violatorilor și pedofililor. Decizia finală aparţine însă Camerei Deputaţilor (camera decizională).

Castrarea chimică ar urma să se aplice de către instituțiile medicale în comun cu penitenciarul la care infractorul este deținut, în ultimele 3 luni de ispășire a pedepsei cu închisoarea, se arată în proiectul de act normativ care îi are ca inițiatori pe senatorii Tudor Barbu (PNL), Gabriela Firea (PSD), Mihai-Ciprian Rogojan (UNPR) și Marian Vasiliev (UNPR).

Șansele adoptării sunt însă reduse. Toate avizele primite la Senat de la comisiile de specialitate au fost negative, inclusiv cel de la Consiliul Legislativ, care furnizează aviz de legalitate și constituționalitate. „Adoptarea tacită” semnifică adoptarea fără vot, în forma inițială, doar la prima cameră sesizată, a acelui proiect de act normativ care nu primește vot în plen în termen de 45 de zile de la repartizarea sa la comisiile de specialitate.

Textul propunerii legislative se găsește aici.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări