back to top

Raport FBI: in SUA, rata pedofiliei a ajuns la un nivel… epidemic

Biroul Federal de Investigații din Statele Unite spune ca, în ciuda eforturilor sale, un număr mare de copii din SUA sunt exploatati sexual. „Rata de abuz atinge proportii epidemice”.

„Zeci de mii de copii din Statele Unite sunt exploatati sexual în fiecare an, iar exact acum, nivelul pedofiliei este unul fără precedent”, a declarat Joseph Campbell, din divizia de Investigații Criminale a FBI, pentru BBC News.

Doar 600 de copii abuzați au fost salvați de către Biroul Federal, anul trecut.Cei mai multi dintre copiii abuzati sunt cetățeni americani, dar există, de asemenea un număr mare de minori transportati ilegal pe teritoriul Statelor Unite, din America Centrala si Latina, a relevat ancheta BBC.

De când a fost lansat programul FBI, în 2003, peste 3400 de copii au fost salvati.

Potrivit datelor oficiale din SUA, peste 3 milioane de cazuri de abuz, care implicau 6 milioane de copii din intreaga tara, au fost raportate la poliție. Aproximativ 20% din aceste cazuri erau cazuri de abuz sexual. Aceste cifre fac din SUA tara dezvoltata economic care detine cea mai mare rata de abuz asupra copilului, potrivit studiului problemelor de maltratare a copiilor, realizat de cercetatorii americani.

Sursa: LONews.ro
Re(d)acționarul
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.

Cele mai citite postări