Conform unui comunicat al autorităților, în Scoția, din 2010 și până în prezent s-au montat implanturi contraceptive la peste 3.500 de fete care nu au împlinit încă vârsta majoratului.
Informația publicată de Daily Mail Scoția arată că fetelor li s-au făcut aceste implanturi fără consimțământul părinților. Știrea a apărut în urma unui studiu realizat la Universitatea din Aberdeen, publicat la începutul acestui an, care arată că 17.000 de fete din aceiași categorie de vârstă au utilizat o formă de contracepție pe o perioadă mai lungă de 12 luni, inclusiv așa-numită „pastilă de a doua zi”, care este abortivă.
Organizațiile creștine și cele care promovează familia condamnă prescrierea de contraceptive pentru persoanele foarte tinere, în timp ce oficialitățile susțin acesta practică, argumentând că reduce numărul de sarcini la adolescente.
„Un copil nu poate fi protejat fără consimțământul părinților săi”, a declarat pentru LifeSiteNews Andreea Wiliams, director executiv al Christian Concern. Chiar și folosind aceste metode contraceptive „fetele sunt vulnerabile; mai mult, acest lucru le încurajează să își înceapă viața sexuală.”
Într-o declarație publicată de Institutul Creștin, Norman Wells de la Family Education Trust admite că „să pui la dispoziția elevelor metode contraceptive reversibile înseamnă să te joci cu focul.” „Efectiv le oferă permisiunea de a se implica în activități sexuale ilegale și le încalcă dreptul la protecție pe care îl oferă legea odată cu vârsta majoratului”.
Însă, potrivit Daily Mail, un purtător de cuvânt anonim al autorităților justifică procedura spunând că: „Autoritățile locale pun pe primul loc sănătatea sexuală a tinerilor, ceea ce a făcut ca numărul adolescentelor însărcinate să scadă considerabil în ultimii patru ani.”
Patienr.co.uk, care se autointitulează „cel mai important site independent de sănătate din Regatul Unit”, explică faptul că doctorii britanici au urmat un cod etic care prevede că „dreptul la confidențialitate se aplică și copiilor, exact ca în cazul adulților ”. Articolul vine în apărarea acestor practici cu informații detaliate legate de impactul negativ al sarcinii asupra adolescentelor, atât când vine vorba de naștere cât și în cazul avortului, însă este incredibil faptul că se menționează un sigur efect advers al unei singure metode contraceptive, o inflamație vaginală de scurtă durată care apare uneori ca urmare a introduceri unui instrument intrauterin.
Un alt fapt ignorat de Patient.co.uk și de alții care asociază contracepția cu efectele negative ale sarcinii este, potrivit Consiliului de Cercetare a Familiei din Washington D.C., acela că majoritatea femeilor adulte, dar și a adolescentelor care ajung să facă avort, au folosit o formă de contracepție în momentul în care au rămas însărcinate.
Pat Fagan de la Consiliul de Cercetare a Familiei și Mark Schreck de la Institutul pentru Studiul Religiei anunță că: „Studii din Spania și Bangladesh au demonstrat că rata avorturilor este direct proporțională cu numărul de persoane care apelează la metode contraceptive”. Explicația ar putea fi că utilizarea de metode contraceptive încurajează dezvoltarea unei culturi sexuale mult mai riscantă. Într-adevăr, controversata afirmație a lui Papa Benedict XVI din 2009 cum că promovarea utilizării prezervativelor în Africa nu este o soluție pentru împiedicarea răspândirii virusului HIV era bazată pe descoperiri științifice care au arătat că rată infectării cu HIV a crescut o dată cu folosirea prezervativului.
Ceea ce au în comun doctorii scoțieni și sistemul de învățământ cu organizațiile de sănătate publică care promovează utilizarea de prezervative în Africa este preferința lor pentru „reducerea răului” în loc de „prevenirea răului”, afirmă Edward C. Green în cartea sa intitulată „Promisiuni încălcate” (Broken Promises). Green, care era directorul coordinator al Proiectului de Prevenire a SIDA desfășurat la Harward când Benedict a făcut acele afirmații legate de prezervative, a ținut prima pagină a ziarelor după ce a declarat că „Papa are dreptate”.
Așa cum partizanii din America de Nord și din Marea Britanie susțin că adolescenții de 12 ani vor întreține relații sexuale fie că folosesc sau nu metode contraceptive, tot așa organizațiile internaționale de prevenire a SIDA au introdus forțat prezervativele în Africa pentru că i-au considerat pe africani niște dependenţi de sex incurabili.
Însă programele menite să îi convingă pe africani să evite comportamentele periculoase au redus drastic rata infectării cu HIV, așa cum s-a întâmplat și în America de Nord și în Europa. Aceste programe se bazează nu pe caracterul moral, ci strict pe teamă față de consecințele nedorite ale sexului cu mai mulți parteneri diferiți, fie că este vorba despre heterosexuali africani sau homosexuali din America de Nord și Europa.
Pe lângă faptul că simpla prescriere a contraceptivelor este și așa destul de dăunătoare, după cum spune Williams de la Christian Concern, aceasta deplânge mai mult lipsa consimțământului parental pe care îl descrie că o „eroziune a rolului părintesc”. În loc să trimită copiii la doctor, personalul din școli ar trebui să meargă să îi întrebe pe părinți de ce copiii lor vor anticoncepționale. Ca și Wells, Williams este de părere că metodele contraceptive le fac pe fete mai vulnerabile în fața băieților, care acum nu se mai tem atât de tare că le-ar putea lăsa însărcinate și că ar putea fi responsabili financiar pentru creșterea copilului.
Acest lucru este susținut de studii recente legate de „economia sexului” care arată că înainte ca metodele contraceptive și avortul să devină legale și la îndemâna oricui, activitatea sexuală în afara căsătoriei aducea cu sine nu doar riscul de a rămâne însărcinată ci și riscul unui mariaj pe viață. Căsătoria era „preţul” implicit pe care o femeie singură l-ar fi cerut în schimbul implicării sale în relații sexuale. Însă, metodele contraceptive au redus puterea ei de a “negocia”, transformând sexul într-o activitate ieftină și comună, iar căsătoria într-un eveniment mult mai rar.
Williams spune că, punând contraceptivele la dispoziția fetelor de 12 ani, doctorii și școlile le lasă să se piardă în jungle sexualității, în loc să le protejeze. „Școlile nu au cum să îi iubească pe acești copii. Doar părinții îi iubesc”, a afirmat Williams pentru LifeSiteNews.
(LifeSiteNews.com, septembrie 2014 – adus în românește de Știri pentru Viață)