back to top

Serviciul Național de Sănătate britanic „închide ochii sau chiar încurajează” sexualizarea copiilor

educatie-sexuala Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie este acuzat că „închide ochii sau chiar încurajează” sexualizarea copiilor.

În Marea Britanie, peste 33.000 de fete sub varsta consimțamantului au primit implanturi și injecții contraceptive, in ultimii patru ani. In multe cazuri, acest lucru poate fi facut fara cunoștința sau acordul parinților.

Cifrele oficiale obținute de „The Sunday Telegraph” arata masura in care clinicile de sanatate sexuala ale Serviciului Național de Sanatate (NHS) dau fetelor de 15 și mai mici contraceptive cu „durata lunga de acțiune”, chiar relațiile sexuale sub varsta consimțamantului sunt ilegale. Membrii unei campanii impotriva unor astfel de acțiuni au avertizat ca utilizarea pe scara larga a contraceptivelor cu „durata lunga de acțiune” expune fetele vulnerabile la un risc crescut de abuz.

Cifrele, adunate de Centrul de Informare al Guvernului pentru Asistența Sociala și de Sanatate britanic (HSCIC), arata ca 5.400 de fete sub 16 ani au primit implanturi contraceptive in anul incheiat la 31 martie 2014. Dintre acestea, 1.800 aveau varsta de 14 ani sau mai puțin. In aceeași perioada, 3.000 de adolescente de 15 ani și sub aceasta varsta au primit o injecție hormonala pentru a preveni sarcinile. Dintre acestea, 800 au avut doar 14 sau chiar mai puțin.

In total, in ultimii patru ani, 21.700  de fete cu varste prea mici pentru relații sexuale au primit implanturi contraceptive de la clinicile NHS, in timp ce alte 12.100 de fete sub 16 ani  au primit un total de peste 33.000 de injecții contraceptive.

Cifrele oficiale, de asemenea, au aratat ca 12.700 de fete de 15 ani au primit pilule contraceptive, in 2013-2014. Unui numar suplimentar de 5.900 de fete in varsta de 14 ani și sub aceasta varsta li s-a prescris, de asemenea, pilula in clinicile de sanatate sexuala.

Norman Wells, de la  Trustul pentru educația de familie (Family Education Trust), a declarat: „A furniza contraceptive reversibile cu acțiune de lunga durata fetelor sub varsta de 16 ani este sa le dau o autorizație ca se pot angaja in activitați sexuale ilegale și sa le refuzi protecția pe care legea privind varsta consimțamantului trebuie sa o ofere.

„Legea cu privire la varsta consimțamantului exista dintr-un motiv bine intemeiat – sa protejeze tinerii. Se ignora faptul ca copiii sunt expuși riscului”, a spus el.

Philippa Taylor, de la Comunitatea medicala creștina (Christian Medical Fellowship), a declarat: „O fata de 15 sau mai puțin este inca un copil. Ca profesioniștii din medicina sa le faciliteze [relațiile sexuale] pentru aceste tinere, fara ca parinții sa știe, este neprofesional, iresponsabil și greșit punct de vedere moral. Acest lucru submineaza complet raspunderea parinteasca și posibilitatea de a-și proteja copiii și le expune pericolelor și riscurilor”. Ea a spus scara cifrelor sugereaza ca Guvernul „inchide ochii și chiar incurajeaza” sexualizarea copiilor minori.

Sursa: Prolife.ie, 30 iulie 2015, prin The Sunday Telegraph, 27 iulie 2015

Provita Media
Provita Mediahttp://www.provita.ro
Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

Cele mai citite postări