back to top

Și totuși, noi cu cine votăm pe 9 decembrie?

Mergem la vot din nou, pe 9 decembrie. Cum votăm? Ca de obicei sau… doar din obicei? O facem așa cum majoritatea dintre noi am procedat de 23 de ani încoace, adică influențati de promisiuni sau de norul de fum aruncat în „dezbaterile” din media? Alianța Familiilor din România vă invită ca duminică să practicăm împreună un mod nou de evaluare a candidaților – din perspectiva creștină.

Privim cu preocupare faptul că cetățenii României devin tot mai apatici față de spectacolul politic, care, e drept, seamănă izbitor cu un circ ambulant, populat în majoritate de personaje grotești. Totuși, o democrație sănătoasă înseamnă participarea cetățenilor la procesul decizional, atât prin vot cât și prin dialogul permanent cu candidații la funcțiile de demnitate publică.

Astăzi avem libertatea de a vota și alege democratic. Un drept pentru care generația ’89 a luptat. Și cetățeanul creștin are datoria să voteze, însă cu conștiință creștină și doar pe acei candidați care se identifică prin valorile creștine, în mod autentic și nu prin afirmarea, în campania electorală, a unei credințe vagi și formale.

Aceasta înseamnă că un candidat creștin promovează moralitatea, viața și demnitatea umană începând de la concepție (nu avortul), familia autentică (nu surogatele „moderne”), libertatea religioasă și a educației și în general climatul necesar bunei existențe a societății. Creștinul nu votează cu buzunarul, adică pe cei care îi promit un venit mai mare, pentru că el nu trăiește numai cu pâine, ci are nevoie și de un mediu social și politic curat, pentru el și copiii săi. De asemenea, un creștin nu votează partide politice și nu trebuie să dea atenție sondajelor.

Pentru a veni în ajutorul alegătorilor, Alianța Familiilor din România face publice două liste pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012: cea a candidaților recomandați („lista albă”) și cea a candidaților indezirabili („lista neagră”). Listele au fost alcătuite în baza unui set de criterii stabilite în colaborare cu PRO VITA București.

Selecția a fost făcută pe baza informațiilor primite, de obicei direct de la candidați prin răspunsurile la un „chestionar al valorilor” pe care îl puteți găsi aici. De asemenea, există și cazuri de notorietate, ale unor candidați pe care îi cunoaștem, i-am urmărit cu atenție și suntem convinși de tăria punctelor lor de vedere – favorabile sau potrivnice valorilor noastre.

În întocmirea acestor liste, culoarea politică ne-a fost și ne rămâne irelevantă. Organizațiile noastre nu au făcut și nu vor face niciodată politică de partid.

Puteți vedea pe cine vă recomandă Alianța Familiilor din România și pe cine consideră indezirabil: www.alianta-familiilor.ro/alegeri.html

Nădăjduim ca sugestiile noastre să aibă ecou și recomandăm tuturor creștinilor să difuzeze listele și inițiativa Alianței Familiilor printre cei apropiați, rude, colegi, prieteni, oameni din biserici și parohii.

Democrația are nevoie de voturile creștinilor! Haideți la vot. Noi votăm!

Alianța Familiilor din România
Alianța Familiilor din Româniahttp://www.alianta-familiilor.ro
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Cele mai citite postări