back to top

Slovenia: începe mobilizarea pentru referendumul de anulare a legii „căsătoriei” gay

B_-Z3MLUkAAPV8S.jpg large După remarcabilul succes din etapa preliminară – când au colectat 80.000 de semnături în loc de cele 2.000 necesare – reprezentanții inițiativei cetățenești Za otroke gre! („E pentru copii!”) anunță începerea fazei a doua în procedurile de convocare a unui referendum național. Alte 40.000 de semnături trebuie strânse în 35 de zile pentru a forța guvernul să organizeze un referendum privind noua lege care instituie așa-zisa „familie” de homosexuali, cu „căsătorie” și adopții. Legea, reamintim, a fost adoptată recent, după ce în 2012 o versiune anterioară a aceleiași legi fusese abrogată printr-un referendum identic celui care se dorește a fi convocat acum.

După 2012 însă, politicienii „democrați” au reacționat la înfrângerea lor de atunci prin îngreunarea procedurilor: dacă pe atunci era de ajuns ca majoritatea celor prezenți la referendum să voteze NU, acum există și un prag minim de 20% din totalul alegătorilor înregistrați care să exprime această opțiune.

Concret, aceasta înseamnă că 342.600 de sloveni vor trebui să spună NU legii „căsătoriei” între persoane de același sex, în timp ce în 2012 acest lucru l-au făcut 280.000 de votanți. În același timp, nu există un prag minim pentru voturile DA – cu alte cuvinte, un rezultat de 342.000 voturi la zero va însemna că legea rămâne în vigoare…

Democrație, frate!

Alianța Familiilor din România
Alianța Familiilor din Româniahttp://www.alianta-familiilor.ro
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Cele mai citite postări