back to top

Spania: Cum arată „toleranța” pro-avortiștilor. Pietre, injurii și blasfemii împotriva participanților la o rugăciune pentru viață

Un grup de circa 350 de demonstranți care se rugau în fața unui spital catolic din Barcelona, Spania, au fost atacați fizic și amenințati de circa 100 de contra-manifestanți proavort.

Protestul a fost inițiat de organizația spaniolă provita HazteOir (Fă-te auzit) în semn de opoziție față de practicarea avortului în spitalul catolic Santa Creu i Sant Pau (Sfânta Cruce și Sfântul Paul).

Înregistrări video arată grupul provita apărat de forțele speciale, în fața unor contramanifestanți furioși care cereau „avort liber și gratuit” (adică, plătit din bani publici).

Grupul, care în mod curent pichetează spitalul pentru 30 de minute, a plecat apoi spre Basilica Sfintei Familii, rostind rozariul sub o ploaie de injurături și gunoaie. Tania Fernández, participantă, a relatat pentru portalul LifeSiteNews ca opozanții lor erau cu atât mai înfuriați cu cât „erau lipsiți de putere în fața păcii și liniștii pe care le afișam în ciuda urletelor, blasfemiilor, insultelor și scuipaților pe care îi aruncau spre noi”. În mod special, rugăciunea rozariului i-a enervat la culme pe pro-avortiști care au înlocuit roșiile și ouăle cu pietre și s-au întrecut în blasfemii.

Manifestația se ține în data de 25 ale fiecărei luni lângă spitalul Santa Creu i Sant Pau, începând din martie anul trecut. Responsabilii HazteOir declară că mai multe spitaluri catolice din zona Barcelona fac întreruperi de sarcină și că protestul le vizează pe toate

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări