back to top

Ştiri de pe frontul anticreştin

Celebrul orologiu Big Ben de la Westminster Palace are nevoie urgentă de reparaţii. Cele două limbi, care indică orele şi minutele, dau rateuri, se încurcă între ele. Specialiştii în psihotehnică nu exclud o influenţă a încurcării limbilor credinţei din societatea britanică asupra limbilor de pe cadran.

Reparaţia ar putea dura câţiva ani, britanicii, Commonwealth-ul şi restul lumii rămânând fără acest reper al trecerii timpului. Dar, având în vedere că, mai în glumă, mai în serios, Marea Britanie a capitulat în faţa lui Allah, primarul musulman al Londrei ar putea folosi turnul orologiului drept minaret, din care un muezin va da de cinci ori pe zi ora exactă, atunci când cheamă la rugăciune. Intrarea în emisie a BBC World Service va fi precedată de vocea muezinului: „Allahu akbar!”

***

De dragul diversităţii şi nediscriminarii în domeniul consumului, concernul german Lidl Stiftung & Co. KG, care operează lanţul de magazine Lidl, a decis şi a pus în practică ştergerea simbolurilor specifice de pe produsele greceşti. Prin urmare, cupolele albastre ale frumoaselor biserici albe, au rămas fără cruci. Consumatorii germani au luat atitudine, dar doamna Merkel nu zice nimic… Următorul pas ar fi punerea semilunii în locul crucilor. Ia, neamule, iaurt grecesc cu semilună!

***

Creştinii care vizitează Cappadocia au constatat că bisericile de acolo nu se mai bucură de libertate. Turiştii au avut parte de slujbe la … hotel!

Domnul Erdogan şi-a exprimat intenţia de a schimba statutul de muzeu al Agiei Sofia în moschee, ignorând complet originea ei creştin-ortodoxă.

Aşa cum prin Mahomed al II-lea Cuceritorul (1432 – 1481), cu dreptate dumnezeiască, Dumnezeu a pedepsit Constantinopolul decăzut, un alt sultan, sultanul… Erdogan pare a  fi cauza ieşirii Turciei din istorie, ca urmare a conflictelor din zonă. Unele proorocii, greu de crezut la vremea lor, încep să devina să devină străvezii.

Intrumentul prin care Dumnezeu trezeşte, ceartă, pedepseşte spre înţelepţire, este pedepsit în cele din urmă, dacă nu arată milă şi îndurare celor supuşi, prin voia lui Dumnezeu. Istoria poporului evreu în Vechiul Testament este lămuritoare în acest sens.

În jurul Golgotei, pe care a fost răstignit Iisus Hristos, cel rău a încurcat atât de… rău statele pretendente la putere, încât numai Dumnezeu poate face ordine. Şi negreşit aşa va face! Corea de Nord este doar grenada celui viclean pentru a distrage atenţia…

Rămâneţi pe recepţie cu BBC World Service, CNN, Euronews, Gavarit Moskva …

Nicușor Gliga

Perdeaua de Fum
Perdeaua de Fum
Trust in God and keep your gunpowder dry.

Cele mai citite postări