Annie Rorem, cercetator la Universitatea din statul american Virginia, declara ca 38% din mamele din Virginia, care au copii minori, sunt unica sau principala sursa de venit a gospodariei lor, informeaza presa din acest stat.
Aceste concluzii reflecta, in mare parte, rezultatele unui studiu national al Pew Research Center, care a constatat ca mamele sunt principalul sustinator al familiei in 40% din gospodariile in care exista copii minori.
Rorem a precizat ca studiul realizat la VU s-a concentrat asupra mamelor necasatorite care traiesc in concubinaj, segment care a fost ignorat de studiul Pew.
Rorem, care lucreaza pentru Grupul Demografic si al Fortelor de Munca in cadrul Centrului pentru Serviciu Public „Weldon Cooper”, a observat ca studiul Pew a amestecat categorii care sunt in esenta diferite: mamele singure si mame necasatorite care traiesc in concubinaj.
In comparatie cu mamele care nu au partener, cele care traiesc in concubinaj au o probabilitate mai mare de a fi sub standardul national de saracie. Aceste standarde clasifica drept „sarace” 42% din mamele care traiesc necasatorite si 37% din mamele singure.
Majoritatea mamelor aflate intr-o relatie de concubinaj, in jur de 80%, sunt intr-o relatie in care nici unul din parteneri nu are studii superioare, comparat cu doar 41% in randul mamelor casatorite.
Rorem spune ca, din acest studiu, se poate deduce ca femeile cu mai putina educatie si cu un venit mai mic au o probabilitate mai mica de a se casatori cu partenerul cu care coabiteaza.
Rorem nu prea stie ce sa creada despre tendinta de coabitare, dar afirma ca aceasta tendinta reprezinta un fenomen in crestere si care merita studiat. Ea isi propune sa studieze statisticile nationale pentru a verifica daca aceasta tendinta e intalnita pe intreg cuprinsul natiunii.
[box type=”warning”] Comentariul nostru: Prin constrast, căsătoria reduce probabilitatea ca minorii să trăiască în sărăcie cu 82%, conform datelor furnizate de Heritage Foundation. Așadar, creșterea unui copil într-o casă cu ambii părinți, căsătoriți, are un impact semnificativ asupra bunăstării și dezvoltării economice, sociale și psihologice a acestuia. Promovarea concubinajului, schimbarea definiției căsătoriei prin includerea așa-zisei „căsătorii între persoane de același sex” și de-motivarea tinerilor de a se căsători ori de a-și rămâne credincioși unul altuia distanțează intersele cuplului de nevoile și interesele reale ale copiilor, care primează, conform legislației internaționale. [/box]