back to top

SUA: Număr record de legi prolife în 2011

În anul trecut, 92 de legi, decrete și ordine cu caracter pro-life au fost aprobate în 24 de state din cuprimul SUA, ceea ce marchează o amploare record a legislației pro-life, conform unui raport al think-tank-ului pravort Institutul Guttmacher.

„În 2011 au fost promulgate de aproape 3 ori mai multe restricții decât în anul precedent,” a declarat Elizabeth Nash, oficial al Institutului. Raportul trece în revistă toate actele normative în cauză. Trei state au promovat legislație care cere femeilor să vizualizeze ecografia fătului înainte de avort, cinci state au adoptat legi privind „durerea fătului”, prin care se interzice avortul după săptămâna a 20-a de sarcină din cauza faptului că de la această vârstă fătul simte durerea, patru state au stabilit noi reglementări pentru clinicile de avort și alte șapte au votat împotriva folosirii „telemedicinei” în avortul medicamentos încare femeia primește de la distanță instrucțiuni pentru inducerea avortului acasă, fără să aibă contact fizic propriu-zis cu un medic.

Raportul Institutului Guttmecher mai subliniază campania, eșuată, pentru un amendament constituțional în statul Mississippi care ar fi acordat statutul de persoană copilului nenăscut și despre care redactorii raportului consideră că ar fi deschis larg ușa „interzicerii tuturor avorturilor în stat”. Institutul mai apreciază că „bătălia” va continua și în 2012, întrucât mai multe state vor organiza referendumuri constituționale cu obiective prolife, odată cu alegerile prezidențiale din noiembrie.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări