back to top

Suedia continuă persecutarea cadrelor medicale care nu doresc să participe la avorturi

fired Socialismul suedez, admirat și adulat adesea și în România ca modelul optim de conducere pentru o societate ideală, este în realitatea unul din cele mai liberticide la adresa creștinilor. Unul din drepturile fundamentale, spre exemplu, cel la libertatea conștiinței, le este refuzat prin lege cadrelor medicale din sectorul ginecologic. Cea mai recentă victimă din „raiul suedez” este o soră medicală concediată pentru refuzul de a participa la un avort.

Ellinor Grimmark a depus o plângere pe motiv de discriminare religioasă la organismul însărcinat cu „supravegherea egalității” din această țară. Ea afirmă că spitalul din Eksjö i-a anulat contractul de muncă după ce ea și-a informat angajatorul că nu va asista avorturile, datorită convingerilor sale religioase. „Consider reacția lor ca pe una îndreptată contra mea personal”, a declarat Grimmark pentru serviciul de știri The Local, preluat de LifeSiteNews.

Mai mult, infirmiera nu a primit niciun fel de sprijin de la sindicat, care i-a comunicat că trebuie să-și lase libertatea de conștiință la poarta spitalului.

„Ca pacient în Suedia trebuie să fie foarte clar ce fel de servicii poți primi, conform legii suedeze”, a spus Pia Arndorff din partea Asociației Suedeze a Profesioniștilor în Medicină (Vårdförbundet) pentru aceeași sursă. „Acestea n-ar trebui să depindă de cadrul medical pe care îl întâlnești”.

The Local scrie că d-ra Grimmark si-a găsit de lucru la un alt spital, unde conducerea s-a arătat dispusă să îi tolereze exercitarea dreptului la obiecția de conștiință.

O decizie din partea Avocatului pentru Egalitate (Diskrimineringsombudsmannen) este așteptată în două săptămâni.

Obiecția de conștiință în practica medicală (detalii aici) este unul dintre drepturile fundamentale ale medicilor și cadrelor sanitare. Suedia refuză să îl aplice, motiv pentru care împotriva sa au fost depuse plângeri la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei din partea Asociației Medicilor și Studenților în Medicină Creștini precum și a asociației Pro Vita, un grup de advocacy local.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări