back to top

Ce este în neregulă cu testarea pe embrion?

HotNews scrie ca in SUA au inceput primele teste pe celule embrionare stem. Avem indoieli privind acuratetea titlului, intrucat astfel de teste au mai avut loc, iar problema finantarii lor continua sa fie de actualitate – administratia Obama renuntand la moratoriul impus finantarii bugetare a cercetarii pe embrion, impus de fostul presedinte Bush.

Oricum, in stire s-a mai strecurat o eroare grosolana. Oponentii acestui tip de manipulare genetica nu „cred ca embrionul reprezinta o potentiala forma de viata”, ci afirma ca ESTE chiar o forma de viata in primele stadii de dezvoltare. Ceea ce este real. Distrugerea unei forme de viata pentru un beneficiu potential sau real este una din formele utilitarismului, ideologie care domina lumea inceputului de secol XXI.

De altfel, cu ajutorul celulelor embrionare stem nu s-a putut trata pana acum nici o boala. In schimb, exista celulele stem adulte si cele pluripotente, a caror utilizare este etica si care s-au dovedit mai valoroase, chiar daca si in calea lor se ridica destule obstacole tehnologice.

Am scris despre aceasta aici.

Insistenta pentru cercetarea distructiva pe embrion este doar dorinta irezistibila a unora de a trece peste orice bariera morala, intrucat din punct de vedere medical aceasta cercetarea pur si simplu nu se justifica. Si apropo de moralitate, am remarcat si la stirea de pe HotNews aceleasi comentarii poluante, fara cap si coada, ale unora care considera ca morala este o „chestie popeasca” si invechita (Platon sau Kant or fi fost tot popi si ei?). Ce curios; putem paria ca aceiasi indivizi, pusi in fata jafului banului public striga cat ii tine gura, uitand ca, dincolo de chestiunea pur juridica, furtul tot o problematica de moralitate… (PVB)

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări