back to top

„Top 10” organizaţii europene anti-religie, pro-avort, pro-homosexualitate (III)

Marie Stopes International (MSI)

Marie_Stopes_International_logo Sediu: Regatul Unit (Londra)
Web: http://www.mariestopes.org/
Director interimar: Michael Holscher

Marie Stopes Internaţional este unul dintre cei mai mari furnizori de avort ce joacă un rol proemiment făcând lobby pentru legislaţia pro-avort, în particular în ţări tradiţional pro-life, prin „Biroul European” ce îşi are sediul la Bruxelles şi care conduce, de asemenea, secretariatul Grupului de lucru al Parlamentului European pe probleme de sănătate reproductivă, HIV/AIDS şi dezvoltare (European Parliament Working Group on Reproductive Health, HIV/AIDS and Development-EPWG).

Declaraţiile sale financiare pentru anul 2011 arată că principala sursă de fonduri a MSI în 2011 au fost: „rambursările guvernamentale şi taxele încasate pentru serviciile de sănătate reproductivă” ce s-au ridicat la nivel mondial la suma de 79,1 milioane £, sprijinul pentru venit din partea trusturilor şi fundaţiilor private, atât cele din UK cât şi la nivel internaţional s-a ridicat la 37,0 milioane £, fonduri din partea finanţatorilor statutari şi a altor agenţii guvernamentale au rezultat în suma de 18,3 miloane £, alte venituri reprezetand 10,7 miloane £. Cheltuielile generate de activităţile pe anul 2011 au fost de 139,9 milioane £. Efectivul mediu de personal angajat în 2011 a fost de 6.981.

Veniturile de tip grant primite de MSI provin de la surse precum: Uniunea Europeană, Naţiunile Unite, Fundaţia Packard, Ţările de Jos, Finlanda, trusturi şi fundaţii britanice şi din părea Agenţiei pentru dezvoltarea internaţională SUA (USAID).

Un raport al European Dignity Watch cu privire la agresiva agendă pro-avort a MSI consemnează totodată o analiză a contribuţiilor substanţiale ale Uniunii Europene către MSI şi Planned Parenthood, contibutii acordate în contravenţie cu legislaţia Uniunii Europene ce interzice finanţarea programelor pentru avort şi sterilizare. Potrivit raportului, MSI a primit din partea UE sprijin financiar în valoare de 30 milioane $.

NOTĂ: Organizația este prezentă în România din 1990 și are atât clinici de avort și „planificare familială” cât și o „fundație” omonimă, implicată în realizarea proiectului de „educație sexuală” semi-pornografic Sexul vs. Barza.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări