back to top

Tribunalul Egalității din Irlanda inventează o nouă categorie de „discriminare prin asociere”

imageO școală primară din Irlanda a fost sancționată cu amendă pentru discriminare, după ce Tribunalul Egalității (Equality Tribunal) a constatat că o profesoară a fost hărțuită pe motive religioase și discriminată „prin asociere” cu fiul ei homosexual.

Bernie Marron, 53 de ani (foto), s-a plâns Tribunalului Egalității – echivalentul irlandez al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării din România – de comportamentul managerului școlii „Sf. Paul”, instituție de învățământ din Collooney, Co Sligo, aflat sub patronajul Bisericii Anglicane irlandeze.

D-na Marron a declarat că directorul școlii unde lucrează de 7 ani a făcut comentarii critice la adresa orientării sexuale a fiului ei, apreciind că un băiat normal nu și-ar petrece o după-amiază întreagă la shopping de haine (ceea ce, dacă ne permiteți, este și opinia noastră) și nici nu ar purta haine roz, întrebându-se totodată „ce fel de mamă” a fost dna Marron de are un astfel de fiu. Directorul a negat acuzațiile.

Stupefiant, Tribunalul pare să fi inventat o nouă categorie de discriminați: discriminații „prin asociere”. D-na Marron, care nu e lesbiană, s-a simțit ofensată, întrucât comentariile directorului privindu-l pe fiul ei afectează „dreptul acestuia de a fi el însuși”. Ar fi fost de înțeles dacă tânărul Marron s-ar fi sesizat și ar fi depus el însuși plângere; pe care motiv tribunalul a acceptat fie și să judece, în loc să o respingă din start, o plângere depusă de cineva pentru o presupusă ofensă adusă unei alte persoane adulte și aflată în deplină capacitate de exercițiu, ne este peste putință să înțelegem.

Mai mult, profesoara, care se pretinde catolică, a considerat că șeful anglican al unei școli anglicane a discriminat-o din cauză că a folosit termeni precum „noi” și „al nostru”, pentru a se referi la credincioșii anglicani și la doctrina acestei biserici. Tribunalul i-a dat dreptate. Cu alte cuvinte, în Irlanda majoritar catolică, unde anglicanii sunt o minoritate foarte redusă, un tribunal al corectitudinii politice consideră că este discriminare religioasă dacă membrii unei minorități religioase se referă la ei înșiși folosind pronumele „noi”. Probabil, termenul „noi” nu este suficient de incluziv.

Concluzia Tribunalului, cu alte cuvinte, este că minoritățile religioase din Irlanda nu mai au voie să fie „ele însele”, ci trebuie să se topească în pelteaua multi-culti care pare să fie punctul terminus al civilizației vestice. Toate minoritățile, cu excepția, după cum se vede, a homosexualilor, care trebuie neapărat să fie „ei înșiși”…

Alianța Familiilor din România
Alianța Familiilor din Româniahttp://www.alianta-familiilor.ro
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Cele mai recente articole