back to top

Un copil din Marea Britanie s-a născut sănătos, după o intervenţie chirurgicală cardiacă fetală

Medicii britanici au efectuat cu succes o operaţie pe inimă unui copil nenăscut, arată Daily Mail. Băiatul s-a născut sănătos după patru luni de la operaţie. În mai 2010, o mamă gravidă în săptămâna 21-a de sarcină din oraşul britanic Bedford, Deanna Allen, a mers la examenul ecografic la un spital local. În timpul examinării fătului, a fost observată o inflamaţie la cap şi stomac. Motivul acestor inflamaţii era infectarea bebeluşului cu parvovirus B19. În copilărie, această boală provoacă erupţii pe piele, dar infectarea intrauterină duce la anemie, edem şi, în consecinţă, moartea fătului.

Personalul Spitalului Bedford i-a spus femeii însărcinate că va pierde copilul. Cu toate acestea, femeia de 41 de ani, a apelat la experţii de la King’s College din Londra, care au încercat să salveze fătul prin transfuzie de sânge. În urma transfuziei, copilului i-a fost atinsă inima, iar profesorul Kypros Nicolaides a fost nevoit să apeleze la o operaţie intrauterină cardiacă. Intervenţia a fost finalizată cu succes şi, la 18 septembrie 2010, Allen s-a născut sănătos. (Daily Mail, 26 ianuarie 2011)

Sursa: Provita.ro

Provita Media
Provita Mediahttp://www.provita.ro
Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

Cele mai citite postări