Super-meciul de fotbal american „Superbowl” este nu doar unul din cele mai importante evenimente sportive din America, ci și un super-spectacol TV. Ocazie cu care marketerii cei mai iscusiți se luptă pentru un loc în pauzele publicitare. Un advertorial de 30 de secunde poate costa până la 4,5 milioane de dolari!
Așa încât cei care își permit să plătească asemenea sume vor să se asigure că spotul lor va face istorie. Anul acesta lovitura se pare că a dat-o Doritos:
Un spot amuzant și destul de… pro-vita. Cel puțin, judecând după reacția iritată a lobby-ului măcelarilor de copii. NARAL (Asociaţia Naţională pentru Abrogarea Legislaţiei contra Avortului), cea mai veche și una dintre cele mai mari organizații de protecție a drepturilor femeii pro-avort din SUA, a comentat astfel creația publicitară:
Deci, „umanizarea fetusului” este o „tactică anti-alegere”. Traducând din limbajul avorționiștilor, atunci când spui adevărul – acela că fătul este o ființă umană – nu poți fi decât împotriva avortului. Lucru cu care, evident, suntem de acord. Doar că Adevărul este trădare, în imperiul minciunilor!
Să acceptăm totuși „logica” NARAL și să presupunem că fătul nu este o ființă umană. Ce este, atunci, acesta?
Robert George, profesor la Universitatea Princeton și principal autor al studiului juridic Articolele de la San Jose, explică:
„Since the fetus in the video was, by all accounts, a human fetus, the offspring of human parents, and not a bovine, canine, or feline fetus, it’s less than clear how it is that the potato chip company (or whatever it was) is to blame for the humanization. Surely NARAL’s complaint would be more fairly lodged against God, or nature, or plain old biological reality.”
Noi putem totuși înțelege iritarea NARAL. Primul promotor al utilizării ecografelor în scopul „umanizării” copilului nenăscut a fost exact… fondatorul NARAL, medicul Bernard Nathanson. Împovărat de vinovăția resimțită pentru rolul jucat în legalizarea avortului în SUA și pentru zecile de mii de avorturi efectuate la clinica sa în anii 1970, dr. Nathanson a părăsit ideologia criminală a avortismului și a realizat celebrul film „Silent Scream” / „Strigătul Mut”. Acest documentar, care prezintă înregistrarea ecografică a unui avort, a salvat un număr imposibil de cuantificat de copii, întrucât femeile însărcinate care l-au văzut și-au dat seama că sunt pe cale să săvârșească o crimă…