back to top

Un răspuns pro-vita la tragedia deceselor materne

Am scris în repetate rânduri (de ex. aici) despre mortalitatea maternă, un fenomen tragic și care lasă urmări pentru toată viața în existența familiilor și cercurilor de apropiați ai victimelor. Cu aceasta este toată lumea de acord. În ce privește soluția pentru reducerea deceselor materne însă, ne regăsim în fața aceleiași falii de netrecut între promotorii controlului populației și mișcarea pro-vita mondială. În timp ce primii insistă pentru legalizarea avortului (o cauză minoră în ecuația deceselor materne) și avansul contracepției, urmărind așadar agenda proprie, organizațiile pro-life oferă ca soluții îmbunătățirea îngrijirii medicale, disponibilitatea aparaturii, a antibioticelor, a sângelui pentru transfuzii și a personalului calificat să acorde ajutor și consiliere, înainte de naștere, la naștere și post-partum.

Așa este cazul programului „Treceri sigure” („Safe passages”) dezvoltat de asociaţia americană „Maternal Life International”, care direcţionează instruirea şi resursele disponibile înspre intervenţii care salvează vieţile mamelor şi ale bebeluşilor.

Vă invităm să citiți materialul de prezentare (integral în limba română) aici.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări