back to top

UPDATE Va ceda guvernul spaniol presiunii lobby-ului internațional al avortului? Proiectul de lege privind protecția copilului nenăscut, în pericol de a fi retras

UPDATE 24 septembrie: Guvernul spaniol a cedat presiunii și a retras, ieri, proiectul, deja aprobat în prima lectură, al legii de protecție a maternității și copilului nenăscut. Ministrul Justiției, Gallardon, autorul proiectului de lege, a demisionat. Mișcarea spaniolă pentru viață îl numește pe PM-ul Rajoy „trădător” și anunță că nu va mai susține Partidul Popular.

Ignacio Arsuaga, președintele organizației pro-viață spaniole HazteOir, transmite acest mesaj pe fondul unui articol publicat în cotidianul spaniol El Mundo.

În acest articol, autorii pretind că aprobarea proiectului de lege care ar urma să protejeze copilul nenăscut a generat o dispută internă în cadrul Partidului Popular (de guvernământ), apărând inclusiv un studiu care susține că includerea promisiunilor în favoarea unei legislații pro-viață în platforma electorală a partidului ar fi dăunat scopurilor electorale ale partidului la alegerile europarlamentare (ca și cum efectele crizei asupra economiei și socialului din Spania nu ar fi fost suficiente, aparent o problemă majoră a fost că publicul „nu se simțea pregătit” pentru această dezbatere delicată pe tema avortului).

Se pretinde, de asemenea, dar – cum altfel! – fără a se oferi niciun citat din partea prim-ministrului însuși, că, în ciuda sprijinului neechivoc al ministrului justiției, Alberto Ruiz-Gallardón, premierul Mariano Rajoy nu se mai simte confortabil cu legislația restrictivă a avortului, punctul de disensiune în cadrul PP – și, desigur, cel de scandal din partea lobby-ului avortist, pentru renunțarea completă la întregul proiect de lege – fiind acela dacă noua lege ar urma să elimine sau nu „dreptul” femeii de a face avort în cazul în care copilul ar avea malformații incompatibile cu viața (adică, deși extraordinar de prețios, ar deveni oricum îngeraș după naștere, ceea ce face avortul oricum complet inutil, chiar și pentru fanaticii „drepturilor femeii” și controlului populației – dincolo de valoarea propagandistică a chestiunii).

În postarea sa, „Nu îl voi mai vota pe Rajoy dacă nu va aproba legea protecției copilului nenăscut”, Ignacio Arsuaga îl denunță pe Rajoy pentru slăbiciunea sa (presupusă) în fața presiunilor avortiste, anunțând un nou Marș pentru Viață, precum și faptul că, în lunile următoare, susținătorii cauzei pro-viață își vor intensifica eforturile în activitatea lor, adresată mai ales premierului Rajoy, „ultimul responsabil de a fi alimentat speranțele persoanelor pro-viață, pentru ca apoi să le zdrobească (dacă s-ar confirma știrea)”, pentru ca acesta să „își dea seama că lucrul favorabil pentru el este să aprobe legea copilului nenăscut”.

Îi urăm succes și redăm apelul său către comunitatea pro-viață internațională mai jos.

Stimați prieteni,

Sâmbătă, 13/09, cotidianul El Mundo a publicat un articol în care afirma că guvernul spaniol (Partidul Popular – PP, de centru-dreapta) nu va aproba, în cele din urmă, legea pentru protecția vieții copilului nenăscut. Articolul, intitulat „Legea avortului nu va vedea lumina”, poate fi consultat în limba spaniolă aici (Translated to English (by Google)).

Atrag atenția că această lege a făcut parte din platforma electorală prezentată alegătorilor… Iar proiectul de lege a fost aprobat de guvernul spaniol în decembrie anul trecut.

Dacă aceste informații s-ar confirma, toate speranțele spaniolilor pro-viață (și ale celorlalți europeni care stăteau cu ochii pe Spania în acest sens) ar dispărea.

Iată postarea mea de blog cu privire la această știre teribilă: spaniolă / engleză (Google Translate)

Pentru a presa guvernul să își respecte angajamentul de a proteja viața, duminica ce tocmai a trecut, 21/09, am organizat demonstrații în 50 de orașe spaniole. Iată site-ul Marșului pentru Viață: http://marchavida.derechoavivir.org/

marcha por la vida

Din lista orașelor de desfășurare a Marșului, veți vedea că s-au organizat mitinguri în fața ambasadelor spaniole din mai multe orașe ale lumii.

Așadar, iată cererea mea: Vă rog să ne susțineți în eforturile noastre de a convinge guvernul spaniol să modifice legile, astfel încât acestea să protejeze viața!

Puteți ajuta în mai multe moduri:

  • Organizați o demonstrație în fața ambasadei spaniole sau a consulatului Spaniei din orașul dvs. Puteți adăuga evenimentul al această listă: http://marchavida.derechoavivir.org/tu-convocatoria/
  • Aduceți în discuție situația din Spania în țara dvs. și în limba dvs. … Puneți pe blogul dvs. postări, știri, comentarii în rețelele sociale… Dacă aveți posibilitatea, contactați presa.
  • Rugați-vă pentru Spania!
Iulia Matei
Iulia Matei
Mamă, cetățean, traducătoare. Susținătoare a activității Pro-Vita și contribuitoare la blogul Cultura Vieții în speranța unei lumi mai bune pentru generațiile de mâine, printr-o informare corectă a generațiilor de azi.

Cele mai citite postări