back to top

Vaticanul aprobă ritul de binecuvântare a copiilor nenăscuţi

SUA (Catholica) – Vaticanul a aprobat publicarea “Ritualului pentru binecuvântarea unui copil în pântec”, s-a anunţat de Sărbătoarea Bunei Vestiri, 25 martie 2012. Propunerea aparţine Conferinţei Episcopilor Americani care a afirmat că binecuvântarea a fost pregătită pentru a-i sprijini pe părinţii care aşteaptă naşterea copilului, pentru a încuraja rugăciunea parohiilor pentru recunoaşterea darului preţios care este copilului în sânul mamei şi pentru a promova respectul pentru viaţa umană în societate. Această binecuvântare se poate oficia atât în cadrul Sfintei Liturghii, cât şi în afara sa. Ritualul va fi tipărit în engleză şi spaniolă, sub formă de broşură, şi ar trebui să fie disponibil pentru parohii, cu ocazia Zilei Mamei, în acest an, citim pe DarulVietii.ro, într-un material tradus de pe LifeSiteNews.com.

“Sunt impresionat de frumuseţea acestei binecuvântări pentru viaţa umană din pântec”, a spus Cardinalul Daniel DiNardo de Galveston-Houston, preşedinte al Comitetului pentru Activităţi Pro-Life al Conferinţei Episcopilor Catolici din SUA. Binecuvântarea a fost iniţiată de Episcopul Joseph Kurtz de Knoxville, Tennessee, în prezent Arhiepiscop de Louisville, Kentucky. Acesta a întrebat Comitetul Conferinţei Episcopilor Catolici Americani pentru Activităţi Pro-Life dacă a existat vreodată o binecuvântare pentru un copil aflat încă în pântece. Pentru că nu există niciuna, Comitetul a pregătit un text şi l-a prezentat comisiei Conferinţei Episcopilor Catolici Americani pentru Cult Divin în martie 2008. Acesta a fost aprobat de toţi Episcopii în noiembrie 2008, şi apoi trimis la Roma pentru editare şi aprobare finală.

Material publicat pe Catholica.ro

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări