back to top

Vaticanul va publica un document despre sindromul post-avort

Noul președinte al Academiei Pontificale pentru Viață, arhiepiscopul Ignacio Carrasco de Paula, a anunțat că dicasteria sa va publica anul viitor un document care va analiza sindromul post-avort, un complex de consecințe ce afectează femeile care au suferit o întrerupere de sarcină.

Punctul focal al acestui document îl va constitui „obiceiul avortului”, despre care arhiepiscopul explică folosind exemplul mai vechi al unui sat din Armenia.

„Acum 20 de ani, după cutremurul devastator din Armenia,” a explicat înaltul prelat, „o echipă de doctori de la Universitatea Catolică „Sacred Heart” a călătorit în regiune pentru a oferi asistență medicală și a descoperit că multe dintre femeile de acolo trecuseră prin 20 sau chiar mai multe avorturi.” Arhiepiscopul a povestit că pentru acele femei, „a face un avort devenise ceva la fel de banal ca a bea o cafea. Vorbeau despre acest fenomen dramatic eliminând complet orice sensibilitate morală.”

Studiul pe care îl va publica Vaticanul urmărește și trasarea unor linii de consiliere pastorală a femeilor care au conștiința încărcată, ca urmare a unui avort și care suferă din pricina vinovăției și de tulburări depresive. „Mă refer la acea depresie care izolează multe femei care au trecut printr-un avort,” a spus arhiepiscopul Carrasco într-un interviu acordat ziarului L’Osservatore Romano. „Adesea se manifestă sub forma unei anxietăți sau a unei tulburări și mai adânci,” a notat arhiepiscopul.

(semneletimpului.ro, 2 august 2010)

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări