back to top

VIDEO Modificarea legilor privind avortul în Ungaria

„Bună ziua tuturor, mă numesc Julia, sunt unguroaică și aș vrea să vă vorbesc despre modificarea legilor privind avortul în Ungaria, care a creat o mare agitație.

Începând de joia aceasta, 15 septembrie, femeile însărcinate trebuie să asculte bătăile inimii bebelușilor lor înainte de a decide să îi avorteze.

Noua Constituție, care a intrat în vigoare în 2012, prevede că Ungaria apără „viața fătului din momentul concepției“. Cu toate acestea, avortul este legal în Ungaria încă din anii 1950, până în a 12-a săptămână de sarcină în majoritatea cazurilor.

Sarcina poate fi întreruptă până în a 12-a săptămână din 4 motive:

(a) pentru un motiv care pune grav în pericol sănătatea femeii însărcinate;

(b) pentru că este probabil din punct de vedere medical ca fătul să aibă un handicap grav sau o altă deficiență;

(c) sarcina este rezultatul unei infracțiuni penale; sau

(d) în cazul unei crize grave a femeii însărcinate. Potrivit legii, o criză gravă este o situație care are ca rezultat suferință fizică sau psihologică sau un handicap social.

Modificarea legii privind avortul adaugă doar un singur pas la procesul de avort: furnizarea tuturor informațiilor necesare pentru ca femeile să poată decide. După ce aude bătăile inimii copilului, femeia însărcinată poate decide în continuare dacă vrea să avorteze.

Potrivit ministrului ungar al afacerilor interne, două treimi dintre maghiari leagă începutul vieții unui copil de prima bătaie a inimii. Bătăile inimii sunt o dovadă de viață, astfel că acest amendament ar putea reduce numărul de avorturi, întrucât unele femei regretă ulterior.

Cele care sunt în favoarea avortului susțin că fătul nu este încă om, ci doar o masă de țesuturi. După ce se aud bătăile inimii, acest argument nu se mai susține. Acest lucru este important, deoarece femeile trebuie să înțeleagă că nu decid doar asupra propriei lor vieți, ci și asupra vieții copilului lor.

Amendamentul nu este în contradicție nici cu mișcările pro-alegere. Acestea vorbesc despre libera alegere a femeii. Din acest punct de vedere, susținătorii acestor mișcări doresc ca femeia să ia cea mai bună decizie posibilă. Pentru a lua o decizie bună, este necesar să se cunoască toate circumstanțele situației. Femeile au dreptul la informații complete. Tehnologia de astăzi permite detectarea bătăilor inimii foarte devreme în timpul sarcinii și poate oferi informații complete femeilor care iau în considerare avortul.

Este, de asemenea, o modalitate de a proteja femeile de luarea unei decizii nechibzuite care poate cauza durere pentru întreaga viață. Unele femei care au făcut un avort trec printr-o criză psihologică care este de lungă durată și greu de vindecat. Anxietatea pe care o simt, de înțeles, trebuie diminuată pentru a le ajuta să se gândească cu adevărat la alternative. Noua procedură oferă femeilor însărcinate perspectiva unei decizii mai nuanțate și mai bine informate.

În concluzie, decretul privind „bătăile inimii“ oferă bebelușului șansa de a comunica timp de câteva secunde cu mama sa, pentru a proteja copilul nenăscut și pentru a proteja femeile de luarea unei decizii greșite.

Și așa am ajuns la știrile de pe posturile TV din Ungaria. Puteți urmări și alte videoclipuri legate de subiectul avortului.”

Perdeaua de Fum
Perdeaua de Fum
Trust in God and keep your gunpowder dry.

Cele mai citite postări