back to top

Voluntarii Asociației „Mama Olga” din Piatra-Neamț salvează copii care urmează să fie avortați

Prin bunăvoința lui Dumnezeu am avut bucuria ca anul acesta să-i cunosc pe câțiva din voluntarii Asociației Creștin Ortodoxe Mama Olga, cu ocazia unei invitații la Piatra-Neamț de a prezenta cartea noastră, la o conferință susținută de Părintele Siluan Antoci, duhovnicul Mănăstirii Agafton de lângă Botoșani.

Când am aflat care este activitatea lor de zi cu zi am rămas uimit. În România astăzi există în jur 65.000 de asociații non-guvernamentale care susțin diferite cauze, încercând să ajute oamenii în suferință sau comunitățile din care fac parte. Am fost membru AIESEC aproape un an, am fost membru ASCOR timp de doi ani de zile, și de 6 ani mă ocup împreună cu ceilalți prieteni de asociația Ortodoxia Tinerilor, și am reușit să am o perspectivă oarecum clară despre ceea ce înseamnă voluntariatul, dar ce fac tinerii de la Asociația Mama Olga depășește cu mult definiția acestui termen.

Au făcut un parteneriat cu conducerea Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț și cu Spitalul de Urgență din Bacău și câte doi voluntari stau în sala de așteptare a maternității și întâmpină fetele sau femeile care vin cu gândul de a-și omorî copii, de a face avort. Voluntarii, de obicei fete cu frica lui Dumnezeu, cu chipul blând și cu o bunătate sufletească pe care o resimți ușor în preajma lor, abordează aceste tinere mame și le întreabă de ce au venit acolo și ce vor să facă. Apoi încearcă să afle care este motivul pentru care vor să scape de acel copil și care sunt problemele care o macină pe tânăra mămică. Voluntarii le explică adolescentelor ce înseamnă de fapt avortul, și cum această ucidere a pruncului va afecta în rău viața tuturor, a mamei, a tăticului copilului și a membrilor familiei, și cum tot parcursul vieții vor avea de suferit după urma pedepsei care vine de la Dumnezeu în urma acestui mare păcat. Le vorbesc despre bucuria de a fi mamă, despre binecuvântarea lui Dumnezeu venită prin acel prunc și despre bucuria pe care o va avea dându-i naștere și crescându-l.

O parte din aceste fete / femei se răzgândesc și se întorc acasă păstrându-și pruncul. O altă parte pleacă nedumerite și se mai gândesc. O a treia parte rămân cu inima împietrită și își dau acordul spre uciderea copilului.

Mi-au povestit un caz în care o fată a venit cu prietenul ei să facă avort, și voluntarii i-au întâmpinat și au început să le vorbească. Fata n-a fost deschisă la mesajul lor, dar prietenul ei s-a luminat și a primit cu bucurie gândurile bune. S-a răzgândit pe loc, a convins-o și pe prietena lui și s-au întors acasă. Au păstrat copilașul și a cerut-o și în căsătorie.

O simplă întâlnire a schimbat direct viața a trei persoane și indirect a familiilor lor. Ce minune!

Toată munca de voluntariat a miilor de asociații din România pălește în fața a câțiva tineri care pescuiesc din sala de așteptare viețile oamenilor. Lauda nu le va face bine. Dar, nu pot să nu strig în gura mare și să mă bucur și să-i dau exemplu pentru minunile pe care le fac zilnic.

Ce voluntariat mai eficient, decât să salvezi la propriu viața copiilor și a părinților lor zilnic!

Mamele vin cu copiii pentru a-i arunca în ghilotina morții, iar tinerii noștri creștini se pun în fața lor, făcând un zid al iubirii și oprindu-i.

Sunt pescari de oameni la propriu. Împlinesc evanghelia prin faptele lor până la ultimul punct. Asta da iubire de oameni! Maica Domnului le stă aproape și-i susține în tot ceea ce fac, pentru că tare bineplăcut este acest lucru înaintea Fiului Ei.

O țară întreagă ar trebui să facă acest lucru! E printre primele măsuri care trebuiesc luate pentru a ne salva neamul și pentru a ne mântui: să oprim măcelul copiilor din spitale și clinici, și abia apoi să ne axăm pe creșterea și educația lor.

Studenții ła medicină sunt primii care ar trebui să facă voluntariat pentru viață, pentru a înțelege ce este de fapt medicina: terapie sfântă pentru trup și suflet, pentru salvarea vieții trupești și sufletești. Apoi studenții la teologie, absolvenții de teologie, cei de la asistență socială, cei din ASCOR și noi de la Ortodoxia Tinerilor ar trebui să facem la fel.

Preoții și diaconii, ba chiar și ierarhii cu viață sfântă, ar trebui să vină în sălile de așteptare unde se pregătește moartea pruncilor. Toți ar trebui să facem un zid uman și să nu mai lăsăm pe nimeni să ajungă pe mâna chirurgilor însetați de sângele copiilor pentru un pumn de bani.

Voluntarii care încearcă să le facă pe mame să să răzgândească le promit acestora că le vor susține cu tot ceea ce pot, cu hăinuțe, scutece și mâncare.

Asociația are posibilitatea de a caza în spațiile ei câteva mame care, în urma alegerii de a da naștere copiilor, sunt alungate de acasă. În acest moment trei mame cu pruncii lor se află în casa asociației. Mai sunt alte 21 de mame pe care asociația le susține cu scutece și alte ajutoare pentru că nu au posibilități materiale.

Pentru a-și ține promisiunile față de mamele care au ales viața pruncilor, Asociația Creștin-Ortodoxă Mama Olga are nevoie de ajutorul nostru, pentru că atât pamperșii, cât și laptele praf sunt foarte scumpi și zilnic se consumă cantități mari.

Haideți să-i ajutăm fiecare cum putem! Cu bani, pampers, lapte praf sau mâncare, poate chiar și hăinuțe pentru copilași. (Claudiu Bălan – Ortodoxia Tinerilor)

Puteți lua legătura direct cu președintele asociației, Ciprian Arsene:

  • ASOCIAŢIA CREŞTIN ORTODOXĂ MAMA OLGA
  • Piatra Neamț, str. Burebista, nr. 10, bl. I8, sc. C, apt.60, jud. Neamț
  • Telefon: 0745.040.581 / 0749.510.676
  • Email: drept_la_viata@yahoo.com
  • Website: www.dreptlaviata.ro
  • Cod de identificare fiscală: 30915072
  • Cont bancar: RO82 RNCB 0196 1301 6227 0001, Banca Comercială Română
Re(d)acționarul
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.

Cele mai citite postări