back to top

Zeci de preoți părăsesc Ucraina. 19 biserici confiscate, 77 distruse

biserica distrusa ucraina Zeci de preoți ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene de sub Patriarhia Moscovei părăsesc Ucraina, de teama persecuțiilor, a declarat șeful sectorului de legături inter-religioase al Departamentului Sinodal al Relatiilor Externe Bisericesti al Patriarhiei Moscovei, Dimitry Safonov.

„Exista zeci de preoți care au fost nevoiti să paraseasca Ucraina. O statistica exacta este, în prezent, imposibila. Acestia sunt presati sa paraseasca Ucraina. Familiile lor primesc amenințări cu moartea, ei înșiși se confruntă cu amenințarea violentarii fizice”, a declarat acesta la Conferinta Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) privind Combaterea Intoleranței și Discriminării față de Creștini, in Viena.

In total, 77 de biserici și mănăstiri au fost deteriorate sau demolate în timpul conflictului militar din estul Ucrainei, a spus preotul. În vestul Ucrainei, sunt confiscate bisericile, a spus Pr. Dmitry.

„Conform rapoartelor credibile de pana acum, exista aproximativ 19 biserici ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene, care au fost confiscate violent de așa-numita „Patriarhie a Kievului”. Această organizație religioasă a fost infiintata în Ucraina în 1992 și nu a fost recunoscută de către niciuna dintre Bisericile Ortodoxe din lume”, a spus preotul.

Toate acțiunile împotriva Bisericii Ortodoxe Ucrainene „sunt motivate tocmai de ură religioasă și națională”, a spus el.

Nouă biserici au fost distruse și alte 77 deteriorate, ca urmare a ostilităților din Donbass, unde exista 1.100 de biserici ortodoxe și 17 mănăstiri, a mai spus el.

(Sursa: LONews)

Re(d)acționarul
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.

Cele mai citite postări