Pilula abortiva RU 486, din Romania, a provocat doua decese in Italia

58762
0
DISTRIBUIȚI

pilula-ru468Doua romance din Italia, care au luat pastilele care induc avortul RU 486 (Mifepristone), aduse din Romania, au murit, informeaza AGRPRES, care citeaza agentia ANSA.

Procurorul adjunct din Taranto, Maurizio Carbone, a precizat ca una dintre femei a murit de infarct la 19 noiembrie, in timp ce mergea pe bicicleta in zona Gandoli de langa Taranto. Cealalta femeie a murit duminica, 29 noiembrie, tot din cauza unui infarct, la spitalul Grottaglie, unde se internase din cauza ca se simtea rau.

Procuratura orasului Taranto din sudul Italiei a deschis o ancheta legata de decesul a doua femei romance. Informatiile detinute de autoritati indica faptul ca ambele apelasera la o pilula care induce avortul adusa din Romania.

In Italia se dezbate intens de mai multe luni pe marginea comercializarii in farmacii a pilulei abortive RU 486. Distributia acesteia in farmacii a fost autorizata de Agentia Nationala pentru Medicamente de la Roma, insa din partea Vaticanului, a fortelor politice si asociatiilor conservatoare a venit un val de proteste.

Senatul de la Roma a adoptat saptamana trecuta un moratoriu privind suspendarea deciziei Agentiei pentru Medicamente, iar Ministerul Sanatatii a anuntat ca va reglementa distributia RU 486 astfel incat aceasta sa fie administrata numai in spitale, sub stricta supraveghere medicala, mai transmite AGERPRES.

Sursa: Pagina Farmacistilor

Recomandăm cărțile editurii „Anacronic”

DISTRIBUIȚI
Articolul următorPe scurt (2 august 2010)
PRO VITA București

Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

LASĂ UN RĂSPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here