Marea Britanie: copii concepuţi in vitro pe bani publici, ucişi prin avorturi decontate… din bani publici

de PRO VITA București
în Avort
22/01/2014
1 comentariu
75 Views

stone balloon 300x234 Marea Britanie: copii concepuţi in vitro pe bani publici, ucişi prin avorturi decontate... din bani publiciAm auzit o poveste înfiorătoare pe care am considerat că merită să o relatez pentru revista Townhall: în anul 2009, 127 de copii care fuseseră concepuţi prin tratamente de fertilitate plătite din bugetul de stat au fost omorâţi prin avorturi tot pe banii publici.

Marea Britanie are o singură instituţie care decontează serviciile de asistenţă medicală, denumită National Health Service (NHS). Aria de servicii pe care le decontează NHS este destul de extinsă, incluzând lucruri precum implanturi mamare, remuneraţia însoţitorilor persoanelor bolnave de obezitate morbidă şi serviciile de fertilizare in vitro. Femeile britanice cu vârste cuprinse între 23 şi 39 de ani au dreptul la 3 cicluri de fertilizare in vitro în încercarea de a avea un copil dacă s-au confruntat cu dificultăţi în a-l concepe pe cale naturală.

Ziarul britanic Daily Mail a dat publicităţii anul trecut (2012) faptul că peste 100 de copii concepuţi prin fertilizare in vitro au fost în cele din urmă avortaţi, pentru că părinţii s-au răzgândit. La unii dintre copii, din testele prenatale a reieşit că aceştia sufereau de anomalii genetice, precum sindromul Down.

Acest lucru este o dovadă revoltătoare că facilităţile dau naştere pur şi simplu la alte facilităţi. Sistemul de sănătate al Marii Britanii a generat o cultură a nerecunoştinţei şi o mentalitate egoistă de tipul „după mine potopul”. Un copil nu este un obiect de care te poţi descotorosi când ceva nu merge bine – mai ales dacă altcineva a suportat cheltuielile necesare conceperii acelui copil.

În timp ce articolul din Daily Mail aruncă cea mai mare parte din vină pe egoismul părinţilor, eu văd altfel lucrurile. În S.U.A., un ciclu de fertilizare in vitro costă mii de dolari. Aceste cheltuieli nu sunt suportate de asigurările de sănătate americane din moment ce această procedură medicală este extrem de costisitoare şi nu este necesară pentru susţinerea vieţii. În Anglia, poate fi gratuit. Unei persoane îi va păsa cu atât mai puţin de risipirea banilor, dacă nu este conştientă de costul real a ceea ce plăteşte. Îi este mult mai uşor să „mai facă o încercare” când altcineva plăteşte un tratament extrem de costisitor. Ca o comparaţie, fiţi atenţi la luptele şi dezamăgirile simţite de cuplurile apărute la această emisiune TV. Ambele au investit mii de dolari în conceperea unui copil –credeţi că l-ar putea arunca la gunoi printr-un avort doar pentru că s-au răzgândit?

Marea Britanie este un exemplu trist de acordare de facilităţi scăpate de sub control. Acest lucru trebuie îndreptat înainte ca alte tragedii similare să se întâmple şi în S.U.A. (LifeNews via  Ştiri pentru viaţă)

0 0

Despre - are 539 articole

"PRO VITA pentru Născuţi şi Nenăscuţi" - Bucureşti este o organizație non-profit dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

VĂ RUGĂM CITIȚI politica privind comentariile: CulturaVieții.ro promovează valorile familiei, morala creștină și demnitatea persoanei umane începând cu momentul concepției. În spațiul rezervat comentariilor nu este permisă promovarea agendelor contrare scopului declarat. Toate comentariile sunt moderate, iar administratorii aprobă exclusiv intervențiile respectuoase, echilibrate, cu conținut relevant și la subiect. Mai ales, nu înjuraţi şi nu ameninţaţi. Lucrurile acestea, oricum, nu ne impresionează. NU vă obosiți să comentați dacă nu vă puteți încadra în aceste norme. În caz contrar, comentariul va fi șters. Opiniile din comentarii nu angajează decât pe autorii lor și nu reprezintă neapărat punctele de vedere ale realizatorilor blogului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>