Arhiepiscopul Atenei: Vor sa scoata religia din scoala? Atunci, sa schimbe Constituia!

1368
0

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei a mentionat, cu ocazia deschiderii noului an scolar, necesitatea mentinerii orei de religie in scoala si, de asemenea, a educarii in respectul fata de Dumnezeu.

Arhiepiscopul a precizat ca, astăzi, mai multi demnitari ai societatii, atei, „care nu doresc să aibă o relație cu Dumnezeu și nici comuniune cu Biserica”, au cerut eliminarea oricarui element religios din scoli. Numai ca – a amintit Arhiepiscopul Ieronim – in Constituia tarii se spune ca acești copii au asigurata o educatie „conform tradițiilor, pentru a dobândi conștiința națională și educația creștină”.

„Răspunsul meu este”, a remarcat Arhiepiscopul, daca vor sa elimine religia, atunci „să schimbe Constituția, dar mai întâi sa-i intrebe pe parinții copiilor.

Dacă toti grecii au acest gând, atunci ar trebui să fie eliminata; să o faca, numai ca părinții doresc ca propriii lor copii să devină personalitati integre, educați, calificate și luminate de Dumnezeu, prin harul Său”.

El a facut referire la inchinarea eronata a liderilor tarii in fata strainilor care vor sa taie radacinile oamenilor, in speranta ca astfel tara va fi ajutata si indreptata.

Sursa> LONews.ro

Donați pentru Cultura Vieții

Publicația noastră promovează fundamentele morale ale societății, pe care se întemeiază familia și libertatea religioasă, ca valori esențiale ale civilizației. Fiți alături de noi în acest efort.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here