back to top

APEL la românii din Australia: Participați la referendumul privind căsătoria!

Adresam o rugaminte speciala romanilor din Australia: sa participe in numar cit mai mare la plebiscitul organizat de Guvernul australian privind „casatoriile” intre persoane de acelasi sex.

Cei care cititi cu regularitate buletinele noastre informative de marti sunteti la curent ca de aproape zece (10) ani homosexualii australieni fac presiune asupra parlamentarilor si guvernelor sa le legalizeze uniunile. Au esuat de fiecare data. Dar asta nu inseamna ca oamenii de buna credinta din Australia, si mai ales romanii, pot sa ramina nepasatori fata de aceste eforturi continue.

Relativ recent, Curtea Suprema a Australiei a aratat ca nu detine competenta de a decreta un drept la „casatorii” homosexuale si ca legalizarea acestora este de competenta statelor care formeaza federatia australiana. Pina in prezent, Guvernul federal a refuzat sa sprijine aceste proiecte de lege in Parlament, dar numarul parlamentarilor care le sprijina e in crestere.

Fostul Prim ministru federal, Tony Abbot, crestin autentic, s-a opus consistent incercarilor de mutilare a familiei; acum 2 ani insa, a fost inlocuit in functie de Malcolm Turnbull. Pentru a-i multumi atit pe homosexuali cit si pe cei care sustin casatoria autentica, Parlamentul de la Canberra a decis lansarea unui plebiscit national.

Citește și: Australia: „Ziua Tatălui” ar putea fi suprimată pentru că nu e suficient de „incluzivă”

Homosexualii se opun plebiscitului de teama sa nu il piarda, cu toate ca dupa sondajele de opinie doua treimi dintre australieni ar vota favorabil lor. Rezultatul plebiscitului nu va fi obligatoriu ci va avea o natura consultativa si simbolica, dar parlamentarii se vor ghida dupa rezultatul sau pentru a determina soarta casatoriei in continentul de la Antipozi.

Consultarea publica se face prin posta si are loc intre 12 septembrie si 7 noiembrie, iar rezultatele vor fi anuntate pe 15 noiembrie. E usor de intuit ca vor castiga plebiscitul cei care se vor mobiliza mai bine! Mobilizarea cetatenilor care favorizeaza casatoria naturala e, deci, o prioritate a miscarii pro-familie din Australia. Aici, romanii din Australia pot ajuta mult.

In consecinta, solicitam tuturor romanilor din Australia sa se implice, sa voteze impotriva legalizarii „casatoriilor” unisex si sa trimita buletinul de vot inapoi autoritatilor in timp util pentru a ajunge la destinatie pina pe 7 noiembrie.

Oferim un comentariu din Sydney Morning Herald pe aceasta tema.

Lectie pentru Romania

Razboiul psihologic impotriva revizuirii Articolului 48 din Constitutia Romaniei continua si se intensifica. Cei care l-au declansat, cit si politicienii Romaniei, ar trebui sa invete de la Australia si Irlanda ca schimbarea institutiei sociale a casatoriei nu e de competenta tribunalelor ori a politicienilor ci a publicului. In 2015 Irlanda a permis irlandezilor sa decida soarta casatoriilor homosexuale iar anul acesta Australia face la fel. De ce nu si in Romania? Oare suntem noi cetateni de clasa a doua, inferiori australienilor ori irlandezilor si nu meritam ca noi sa decidem soarta celei mai importante institutii sociale din istoria omenirii? Nadajduim ca vom putea si noi vota curind.

O alta lectie pentru Romania este ca legalizarea casatoriilor homosexuale e doar inceputul unui declin al drepturilor noastre la libera exprimare si credinta religioasa. Multi dintre noi tind sa gandeasca ca legalizarea casatoriilor homosexuale nu are consecinte si ca ele sunt un trend cool. Haideti sa fim seriosi. Daca se va reusi legalizarea casatoriilor homosexuale in Romania, Inchizitia progresista ne va vana agresiv. Uitati ce deja se intimpla in Australia. Saptamina trecuta o tinare crestina a postat pe Fecebook-ul ei sloganul miscarii pro-familie din Australia „it’s OK to vote NO„, care denota impotrivire casatoriilor homosexuale. Rezidenta a Canberrei, tinara a fost data afara de la locul de munca dupa ce seful ei a aflat ca ea se impotriveste casatoriilor homosexuale, pretinzind ca afirmatiile ei sunt daunatoare firmei.

Citește și: Australia: Noua Galie de Sud respinge legalizarea avortului, iar Tasmania refuză legalizarea eutanasiei

Alianța Familiilor din România
Alianța Familiilor din Româniahttp://www.alianta-familiilor.ro
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Cele mai citite postări