Nigeria-Avort. Nigeria, tara cu tensiuni intre crestini si musulmani, are totusi un punct comun – doctorii nigerieni nu vor sa presteze servicii de avort. Avortul e legal in Nigeria doar pentru a salva viata mamei. Dupa un sondaj de opinie recent, doar 13,4% dintre doctori ar presta servicii de avort in cazul ca avortul ar fi legalizat (link).
Italia – Sfarsitul Crestinismului? Studii recente indica ca bunastarea economica, consumerismul si declinul demografic a condus la un declin vertiginos in simtamintele religioase ale italienilor. Doar 15% dintre italieni merg constant la biserica. In Franta, procentul e si mai mic, de doar 5% (link).
Anglia – Sfarsitul Crestinismului. Vesti la fel de sumbre vin si din Marea Britanie. 63% dintre britanici se declara fara religie si 82% dintre ei cred ca religia e principal responsabila pentru disensiunile din societate. Motivul principal al acestui declin aparent ireversibil, spun observatorii, e faptul ca Biserica Anglicana e biserica de stat, iar secularizarea extrema a statului a condus, inevitabil si la secularizarea bisericii. Adaugam un amanunt. Majoritatea am auzit fraza “God is Dead” (“Dumnezeu e mort”) si ne-am invatat sa o atribuim lui Nietzche. Insa, fraza a aparut initial in Marea Britanie, in secolul 19, dupa ce darwinismul a inceput sa deformeze gandirea britanicilor (link).
Anglia – Casatoriile homosexuale isi pierd luciul. De cativa ani, am remarcat mereu si mereu – casatoriile homosexuale sunt un “moft” trecator, o expresie a capriciului homosexualilor, o strategie prin care doresc sa ne arate ca au influenta in societate si ne pot da peste nas. Statistici emise recent in Marea Britanie ne confirma opinia. Uniunile homosexuale sunt echivalate prin lege cu casatoriile adevarate. Au fost legiferate in decembrie 2005. In 2006, 16.000 de perechi homosexuale s-au “casatorit.” De atunci, numarul lor a scazut vertiginos, iar “divortul” homosexual a crescut. Statisticile pe anul 2009 arata ca doar 6.281 de perechi homosexuale s-au “casatorit” si ca 351 au “divortat.” Cum explica liderii homosexuali scaderea numarului? Daca parteneriatele homosexuale ar fi numite “casatorii,” mult mai multi homosexuali s-ar “casatori, spun ei. Noul guvern conservator britanic a afirmat deja ca in urmatorii ani va institui “casatoriile” homosexuale in Marea Britanie si ca va impune bisericilor care deja accepta casatoriile homosexuale sa oficieze casatorii homosexuale in biserici, intr-o atmosfera de citate din Scriptura (?!) si imnuri religioase (link).
Global. Pe 19 august, canalul CNN a dedicat un program ascensiunii drepturilor homosexualilor la nivel global. Ca de obicei, jurnalistii s-au bazat pe opiniile “expertilor” care “confirma” ca homosexualitatea e tot mai acceptata si tolerata. Dovada, spun ei, consta in deciziile judecatoresti recente din SUA si legiferarea casatoriilor homosexuale in Portugalia si Argentina. Oare au dreptate? Opinia noastra, a celor care monitorizam in permanenta acest subiect, e diferita. Homosexualii au facut progrese nu pentru ca societatea a devenit mai toleranta, ci pentru ca a devenit indiferenta fata de murdaria crescanda care a invadat-o, inclusiv pornografia, obscenitatea la televizor si in mass-media, promiscuitatea, sexualizarea tineretului, declinul valorilor, secularizarea, prostitutia. Iar pentru clasa politica tanara, promovarea acestor murdarii moderne constituie marca unei personalitati “luminate” si sofisticate. E ceva = 2��cool” si “chic” (link).
Luxemburgul intolerant. 85% dintre luxemburghezi sunt “intoleranti,” afirma un sondaj de opinie. Categoriile tintite de “intoleranti” – homosexualii, musulmanii si familiile cu copii multi (link).
Singur, singurel? Parca tot mai multi dintre noi si copiii nostri evita pasul casatoriei. De ce? Unii isi fac curte zece ani si tot nu se casatoresc – sau pana se casatoresc. Un studiu sociologic efectuat in SUA anul acesta arata ca cei care fac curte la nesfarsit pierd – atat in formarea relatiei perfecte, cat si la bani (link).
Banii sunt risipiti pe frivolitati, in loc sa fie investiti in construirea unui camin si a unei familii trainice. Un studiu similar publicat in Marea Britanie indica aceleasi rezultate (link).
Efectele avortului. Prestigiosul American Journal of Obstetrics and Gynecology a publicat un raport care arata ca femeile care fac avort au un risc mai ridicat de a avea nasteri premature dupa aceea. La zi, au fost efectuate peste 100 de studii similare si toate au ajuns la aceeasi concluzie (link).
Anglia – Persecutie religioasa. In ianuarie 2009, un crestin britanic a fost concediat pentru ca a recomandat unui muribund din spital sa-si puna increderea in Dumnezeu pentru vindecare. A facut recurs in tribunalele britanice si recent a pierdut. Poate nu ar trebui sa ne mire lucrul acesta, avand in vedere decizia constienta a societatii britanice de a respinge religia si crestinismul (link).
Impactul homosexualitatii asupra copiilor. Pana recent, majoritatea covarsitoare a studiilor sociologice au conchis ca homosexualitatea parintilor ii afecteaza pe copii. In iulie insa, Academia Americana de Pediatrica a publicat un studiu care ar indica ca copiii crescuti in familii lesbiene se dezvolta la fel de armonios ca si copiii crescuti in familiile normale. Redam un rezumat critic al acestui studiu, adaugand ca in ultimii ani aceste studii au inceput sa devina corecte din punct de vedere politic. Iar organizatiile care le fac au devenit politizate in detrimentul argumentelor traditionale (link).
Inca un studiu. Saptamana trecuta am scris despre un studiu din Noua Zeelanda, care arata ca homosexualitatea are o cazuistica de mediu, adica nu e innascuta. Iata inca unul, emis in SUA, care afirma acelasi lucru – homosexualitatea la femei e determinata de factori externi care se ivesc pa parcursul vietii. Asta explica de ce unele femei, dupa ce au fost casatorite zeci de ani si au crescut copii, aluneca in homosexualitate (link).
Selectia sexului. Selectia sexului fatului e o posiblitatea oferita de tehnologia moderna. Si o realitate. Costa $20.000. E disponibila pe scara larga in SUA, unde pana acum cupluri din 147 de tari au venit pentru procedurile medicale de rigoare. Multe tari nu permit lucrul acesta. Viitorii parinti justifica alegerea pe care o fac pentru a “echilibra diversitatea sexuala din familie” (link).
Sondaje de opinie. Americanii sunt mai decenti decat englezii sau canadienii atunci cand e vorba de viata intima. Sondaje de opinie emise in iulie indica ca, daca ar avea loc in prezent referendumuri nationale privind homosexualitatea, 54% dintre americani ar vota impotriva casatoriilor homosexuale. Dintre englezi, doar 47% sunt impotriva, 42% fiind pentru. In Canada, 61% doresc mentinerea casatoriilor homosexuale, pe cand doar 36% din americani ar favoriza lucrul acesta (link).
Ce constituie Religie? Decizia administratiei Obama de a folosi “libertate de inchinare” in locul “libertatii religioase” a adus in discutie intrebarea „Ce e de fapt Religia?” Decizia administratiei Obama ii preocupa pe crestinii americani pentru ca indica o tendinta de limitare a libertatii religioase. Redam textul unui raport pe aceasta tema publicat in iunie 2010. El reda cazuri extrem de interesante ivite in jurisprudenta americana, care discuta situatii si invataturi extrem de bizare si deciziile judecatoresti care fie ca le-au acceptat sau le-au respins ca reprezentand “o religie” protejata de constitutie (link).
Avortul in Africa. Organizatiile internationale si guvernele seculare europene devin tot mai frustrate deoarece eforturile lor de a promova avortul in Africa nu dau rezultatele anticipate. Motivul principal este implicarea in aceste tari a organizatiilor crestine americane si europene care lupta impotriva avortului. Aceasta este o confirmare imbucuratoare pentru noi, care ne arata, asa cum afirmam de ani de zile – ca “se poate.” Amintim ca miscarea avortista a inceput in Anglia in secolul 19. A fost demarata de elita rasista preocupata de suprapopularea planetei de rasele neeuropene si “inferioare” intelectual. Apreciem implicarea crestinilor in vindecarea si contracararea acestei politici rusinoase pe care tarile “luminate” ale Europei au promovat-o de peste 150 de ani (link).
Cat de exacte? Cat de exacte sunt sondajele de opinie? Depinde. Unele sunt facute direct prin telefon si afecteaza acuratetea rezultatelor. De exemplu, un procent mai mare de americani sunt in favoarea casatoriilor homosexuale in sondajele de opinie prin telefon decat cele efectuate online. De ce? Pentru ca prin telefon nu vor sa fie etichetati ca “intoleranti.” Cand insa se prezinta la vot, voteaza impotriva parodiilor homosexuale. De aceea, spun experti, cei care afirma ca pendulul se misca in favoarea casatoriilor homosexuale se inseala (link).