back to top

Consiliul Uniunii Europene invită fățis diplomații la „protejarea drepturilor homosexualilor”

gay-Iwo-Jima-1-267x300 Pe data de 24 iunie, Consiliul Uniunii Europene, in timpul reuniunii pentru probleme de afaceri externe, a adoptat fara dezbatere o serie de „recomandari”, aduse in atentia tuturor diplomatilor nationali si europeni, de „a proteja si promova exercitarea tuturor drepturilor omului de catre persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender si intersex (LGBTI).” – dupa cum putem observa, „minoritatile sexuale” si-au adaugat o „litera”, trecand de la LGBT la… LGBTI.

Nu a avut loc nicio dezbatere pentru acest subiect de importanta majora. Doar e democratie, nu?!

Documentul adoptat include, printre alte puncte aflate în contradicție flagrantă cu mandatul diplomatilor, cu Tratatul de la Lisabona și cu standardele internaționale, urmatoarele:

  • 4. diplomatii UE sunt acum „puternic incurajati” sa acorde sprijin public si sa participe la marsurile „pride”.
  • 7. trebuie sa monitorizeze legislatia nationala cu privire la ordinea morala si publica si eventual sa sustina schimbarile legislative pro LGBTI in tari terte.
  • 8. sunt acum „puternic incurajati” sa consulte organizatii care aduc in atentia larga aspecte pro LGBTI.
  • 9.1. trebuie sa promoveze „servicii de sanatate reproductive” pentru lesbiene.
  • 9.2. trebuie sa influenteze Statul sa acopere costul „schimbarii de sex”.
  • 10.1. trebuie sa impiedice discriminarea copiilor ca rezultat al orientarii lor sexuale.
  • 11.1. sunt acum „puternic incurajati” sa monitorizeze ca manualele scolare sa nu aiba asa zise „stereotipuri negative”, „continut discriminatoriu”.

Dincolo de satirizarea diplomatiei UE pe scena nationala si internationala, acest document ar trebui denuntat cu orice pret. Orice organism interesat, si cu precadere cetatenii Uniunii Europene, ar trebui invitati sa scrie o scrisoare de plangere catre Ministerul de Externe, catre reprezentantului lor in Parlamentul European sau catre membrii Parlamentului National, precum si presei, si sa raspandeasca aceasta informatie printre toti prietenii si in retelele lor, punand in discutie documentul adoptat de catre Consiliul Uniunii Europene.

Este important de mentionat ca ceea ce este astazi doar o „recomandare” (nu are caracter obligatoriu) nu va dura foarte mult timp. Planul este de a face acest lucru obligatoriu in viitor, odata ce oamenii vor fi obisnuiti sa auda de drepturile „LGBT” tot timpul. Aceste „recomandari” sunt un atac la drepturile fundamentale ale omului, care sunt universal recunoscute si sunt nederogabile.

Puteti consulta acest document aici.

Alianța Familiilor din România
Alianța Familiilor din Româniahttp://www.alianta-familiilor.ro
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Cele mai citite postări