back to top

Contraceptivele orale afectează uterul

Atenţie, femei! Contraceptivele orale pot dăuna sănătăţii. Mai exact, luarea pilulelor poate afecta o parte a uterului. Astfel, femeile care apelează la aceste medicamente pentru a scăpa de durerile din timpul ciclului menstrual sunt predispuse la endometrioză (n.r. afecțiune caracterizată prin dezvoltarea de endometrioame, care sunt tumori benigne, ce se dezvoltă în țesuturi mai îndepărtate de uter ).

Cum s-a ajuns la această concluzie?

Au fost studiate câteva femei cu endometrioză si altele care erau sănătoase, după care s-a stabilit că cele care foloseau contraceptive orale erau cu mult mai predispuse la aceasta boală decât celelalte, informează ziare.com.

Ce este endometrioza?

Potrivit Suite101.com, endometrioza face ca endometrul, o parte din uter, să crească în afara acestuia, în zone precum trompele uterine, ovare, intestinul subţire sau chiar vagin. Este o afecţiune dureroasă, cu disconfort în zona abdomenului, a spatelui şi cu dureri în timpul actului sexual.

Unele femei pot rămâne infertile din aceasta cauză, căci trompele uterine sunt înfundate, dar şi pentru că ovarele se pot inflama şi se pot deteriora.

(Sursa: Libertatea.ro)

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări