back to top

Cruțați-ne copiii!

AntoniaTullyAntonia Tully, coordonatoarea activităților programului „Safe at School” („În siguranță la școală”) din cadrul Societății pentru Protecția Copiilor Nenăscuți (SPUC) cu sediul la Londra, va susține o conferință la Timișoara în Săptămâna pentru Viață.
Data: 29 martie, orele 16.00
Locul: Biserica Greco-catolică Regina Păcii (Str. Ghe. Doja 25A)

Programul Safe at School a fost demarat în urma unei informări mai amănunțite referitoare la Educația sexuală în școli, care era o practică extrem de dăunătoare pentru copii. Scopul principal al acestui  program este acela de a face campanii împotriva educației sexuale explicite și de a consilia și a sprijini în mod individual părinții care vin și cer sfaturi. Părinții au fost cei care au tras semnalul de alarmă, vazând ce li se predă în școli copiilor lor, astfel au cerut ajutorul celor de la Safe at School.

Într-un interviu Antonia Tully a fost întrebată dacă este împotriva Educației sexuale, iar ea a răspuns că nu este împotriva acestei discipline, ci împotriva modului de abordare a educației sexuale și a celor care o predau. Ea este de părere că copiii au nevoie de educație sexuală, dar că părinții sunt cei care trebuie să le-o dea. Toți copiii trebuie știe despre aceste lucruri, dar problema este cine le spune aceste lucruri, de unde afla toate acestea. Părinții trebuie să fie cei care o fac.

Guvernul din Anglia și Țara Galilor promovează politici care forțează implementarea a tot mai multă educație sexuală explicită în școli, deoarere, cred ei, că acest lucru va duce la scăderea numărului sarcinilor la adolescente, Marea Britanie fiind pe primul loc în Europa la acest capitol. Tony Blair, fostul premier laburist, a lansat in 1999 „Strategia privind sarcina la adolescente”, cu scopul de a înjumătăți rata sarcinilor la adolescente în 10 ani. Și a investit milioane de lire sterline în această strategie, care presupunea că fiecare adolescent trebuie să aibă acces la contracepție, trimiterile pentru avort trebuie să crească, înființarea de clinici de specialitate în școli etc. Toate aceste strategii, una dupa alta, au eșuat, însă guvernul nu s-a gândit niciodată să scoată educația sexuală din școli și să ajute parinții, pentru că e treaba lor, să facă asta.

Clinicile au fost înființate în aceste școli cu scopul de a face cât mai ușoară practica contracepției și a avortului. Elevii merg acolo, li se dau trimiteri pentru avort, cărți de vizită cu care pot achiziționa în mod gratuit pilula de a doua zi de la farmacii, fară ca părinții să fie la curent cu vreunul din aceste lucruri.

Aceste programe demarate în școli acum 10 ani, nu au dus la altceva decât la o epidemie de boli cu transmitere sexuală, deoarece numărul sarcinilor la adolescente nu a scăzut, s-au cheltuit foarte mulți bani, pe prezervative, medicamete pentru contracepție, întreruperi de sarcină, dar nimeni nu s-a gândit că poate cauza tuturor acestor probleme este educația sexuală explicită, care se face în mod necorespuzător.

În anul 2009-2010 s-a încercat introducerea educației sexuale explicite și la copiii de 4-5 ani, însă cei din cadrul programului ”Safe at School” s-au opus vehement, împreună cu părinții  și au avut câștig de cauză.

Un alt caz a fost când în Mare Britanie unei mame i s-a negat dreptul de a vedea ceea ce le va fi prezentat copiilor la orele de educație sexuală chiar de  către directorul școlii, astfel a apelat la d-na Antonia Tully; în urma discuției cu acesta s-a organizat o conferință publică la care au participat mai mulți părinți, iar în cadrul acestei conferințe le-au fost prezentate părinților materialele care le sunt arătate copiilor la clasă, ziua următoare în ziarele locale se puteau citi următoarele slogane: ”Scoateți această pornografie din școala noastră”, ”Cruțați-ne copiii” etc. Această educație sexuală începută la vârste foarte fragede distruge  sistematic  rezerva lor naturală de inocență, de copilărie.  În mod natural, copiii resping aceste discuții, aceste detalii despre sex și sexualitate, pentru că nu fac parte din lumea lor, ci practic, le distrug copilăria.

De exemplu, în 2003-2004, a existat un studiu finanțat de catre Ministerul Sănătății și realizat la cele mai înalte standarde academice,  fiind relatat și în The British Medical Journal, una dintre cele mai prestigioase reviste academice. Acest studiu a fost făcut pe baza a două eșantioane de  adolescenți de 13-16 ani. Primul grup a fost lăsat cu nivelul educației sexuale care se predă în școli. Iar celălalt grup a primit educație sexuală intensivă, de „înaltă calitate” cum se spune, disponibilitate pentru orice tip de contracepție. La sfârșitul studiului, s-a constatat că fetele din grupul care primiseră educație sexuală intensă au avut o rată a sarcinii de trei ori mai mare, față de tinerii care nu primiseră acest tip agresiv de educație sexuală. Fetele care au rămas însărcinate, în timpul acestei cercetări, nu înseamnă că au dus sarcina la bun sfarșit, ci că au conceput la o rata de 3 ori mai mare. Autorii studiului au ajuns la concluzia că rezultatele erau atât de dezastruoase, încât acest tip de experiență nu ar trebui să se mai repete vreodată.

„Săptămâna următoare” nu există pentru ei

Profesorul Paton, Marea Britanie, spune că cu cât le prezentăm adolescenților mai multe metode care se presupun a fi de siguranță, cu atât mai mult aceștia iși asumă riscuri precum: eu nu folosesc contraceptive, dar folosesc prezervativ. Dacă el nu va folosi prezervativul, voi lua pilula de-a doua zi, iar dacă și asta eșuează, mai există o șansă: avortul. De fiecare dată când eșuează, ei spun, nu-i nimic, am altceva la îndemână. Adolescenții folosesc de obicei foarte prost contracepția. Uită să ia pilula zilnic și iși asumă foarte ușor riscuri. Iar asta face parte din comportamentul lor normal de adolescent. Ei gândesc astfel: nu mi se va întâmpla asta tocmai mie. Iar un adult de vârsta mijlocie se va gândi: dacă fac asta, s-ar putea să suport anumite consecințe. Când ai 13-14-15 ani, nu poți gândi ce va urma săptămâna următoare. Săptămâna următoare nu există pentru ei.

Au existat și alte studii cu rezultate la fel de devastatoare, care au arătat că în zonele în care a existat o disponibilitate crescută a pilulei de-a doua zi, sarcinile pur și simplu au crescut amețitor. Prin urmare, contracepția nu face decât să pună gaz pe foc în această problemă.

Instituțiile care promovează educația sexuală în școli susțin că acești copii au dreptul să fie informați pentru a nu fi mai târziu victime ale abuzurilor sexuale. Au fost câteva cazuri de abuz sexual în nordul Marii Britanii, Rotherham și Rochdale, în care chiar guvernul a făcut investigații. La final rapoartele au fost făcute publice și s-a constatat că aceste fete frecventau clinicile cu infecții sexuale, care distribuiau contraceptive și în care se făceau avorturi. Deci erau văzute permanent într-o instituție.  Aceste fete aveau vârsta de 13-14 ani. În loc ca acești consilieri să-și pună problema că aceste fete s-ar putea să fi fost abuzate, având în vedere vârsta lor, ei considerau că acesta este stilul lor de viață pe care și l-au ales, este treaba lor, politica unor astfel de oameni este să le dea ceea ce cer. Ele au fost victimele unei culturi care consideră că relațiile sexuale reprezintă o parte normală a creșterii și dezvoltării și este dreptul lor sa aibă contracepție și avort! Acesta este moto-ul lor, de fapt: fiecare copil are DREPTUL la contracepție, la confidențialitate, la a avea relații sexuale, de parcă părinții lor nici nu ar exista. Acestea sunt consecințe neintenționate ale acestui tip îngrozitor de educație sexuală. Este absolut tragic.

……………….

Antonia Tully, coordonatoarea activitaților programului „Safe at School” („In siguranță la școală”) din cadrul Societații pentru Protecția Copiilor Nenascuți (SPUC) cu sediul la Londra. Dna Antonia Tully este mamă a șase copii, dintre care unul e student, iar cinci sunt elevi cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani.

……………….

Surse:

http://www.faithandfamily.org.uk/pdf/Catholic_formation_Parents_as_Protector.pdf

https://www.spuc.org.uk/campaigns/safeatschool/

https://www.spuc.org.uk/campaigns/safeatschool/srebulletin201110

http://www.faith.org.uk/article/may-june-2010-pro-life-education-for-children

http://www.provita.ro/detalii-interviu-realizat.php?id=52

Prelucrare articol: Doriana Bodin, Darul Vieții

Darul Vieții
Darul Viețiihttp://www.darulvietii.ro
Asociaţia Darul Vietii a fost constituită oficial în 11 februarie (ziua Sfintei Fecioare de la Lourdes!) 2003 cu menirea de a contracara înfricoşătorul fenomen al avorturilor în România. Fondatori au fost patru laici şi trei preoţi (unul ortodox şi doi greco-catolici). Filială a Human Life International.

Cele mai recente

Cele mai citite