back to top

Declarația de la Dublin privind sănătatea maternă

Invitam medicii si asistentele pentru viata din Romania sa semneze aceasta Declarație de la Dublin privind sanatatea materna. Declaratia a fost lansata la Simpozionul International privind sanatatea materna din septembrie 2012 si a fost scrisa si semnata de un grup select al Comisiei pentru Excelența in domeniul asistentei medicale materne. Acesta a fost deja semnata de peste 500 de medici, dar e nevoie de mult mai multe semnaturi.

„Ca practicieni cu experiența și cercetatori in obstetrica și ginecologie, afirmam ca avortul direct – distrugerea intenționata a copilului nenascut – nu este necesar din punct de vedere medical pentru a salva viața unei femei.

Noi susținem ca exista o diferența fundamentala intre avort și tratamentele medicale necesare, care se fac pentru a salva viața mamei, chiar daca rezultatele unor astfel de tratamente duc la pierderea vieții copilului ei nenascut.

Confirmam ca interzicerea avortului nu afecteaza in nici un fel accesul femeilor gravide la asistența medicala optima pentru ele.”

Semnați aici

Provita Media
Provita Mediahttp://www.provita.ro
Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

Cele mai citite postări