back to top

DEMITIZAREA UNEI “GAY-HATE CRIME” CARE A SCHIMBAT LEGEA ÎN AMERICA. Adevărul crud despre o crimă și falsificarea realității prin MITOLOGIA GRUPĂRILOR HOMOSEXUALE

thebookofmattCotidianul britanic The Guardian prezinta, in materialul intitulat “Adevarul din spatele celei mai faimoase crime a urii impotriva homosexualilor (gay-hate crime) scandalul starnit de o ancheta independenta ce a scos la iveala detalii ocultate din cazul uciderii lui Matthew Shepard, homosexual, in 1998.

Cazul este faimos in SUA si a stat la baza naratiunii conform careia homosexualii sunt prigoniti si chiar ucisi de “taranoii” conservatori ai Americii. Crima lui Matthew a fost ambalata ca o “hate-crime”, adica o crima motivata de ura impotriva homosexualitatii, motivata, cu alte cuvinte, de homofobie. Iata unde duce homofobia, deci toleranta zero fata de asa ceva – a fost discursul standard impus printr-o mare presiune mediatica si institutionala. Au fost create piese de teatru, iar politicienii si starurile au trebuie sa-si declame revolta intr-un mod ritualic. S-a infiintat o Fundatie care poarta numele victimei. Culmea a fost atinsa in 2012, cand Obama a ratificat legea Matthew Shepard care legifereaza tocmai hate-crimes sau crimele motivate de ura.  Pe scurt, cazul este un stalp al propagandei si activismului gay din America ce a avut consecinte inclusiv pe plan legislativ. 

Batut, legat, incendiat si lasat sa inghete – asa a fost ucis Matthew Shepard in 1998 de catre doua persoane. Jurnalistul de investigatie Stephen Jimenez nu s-a multumit insa cu naratiunea existenta si a facut o ancheta, timp de 13 ani, intervievand sute de persoane. Rezultatele le-a publicat in cartea intitulata The Book of Matt: Hidden Truths about the Murder of Matthew Shepard, in care arata clar ca crima nu a fost motivata de homofobie, ci a fost rezultatul consumului unui anume tip de drog de catre Matthew si anturajele sale dubioase. In plus, unul din ucigasi era partener sexual ocazional al victimei.

Faptul ca Matthew era consumator depenendent de droguri, ca avea SIDA si avea relatii homosexuale cu unul din ucigasi a stricat imaginea idilica pe care lobbyul gay o impusese despre victima. De asemenea, exista informatia ca uciderea lui Matthew e legata de motive ce tineau de traficul de droguriMai grav este ca aceste aspecte au fost ocultate pana si in cadrul procesului in care cei doi ucigasi au fost condamnati, ceea ce arata amploarea si premeditarea facaturii. La fel de grav este faptul ca amantul lui Matthew a fost convins sa pastreze tacerea asupra relatiei dintre ei, pentru a nu dauna povestii. 

Grava este si reactia gruparilor homosexuale fata de cartea lui Jimenez. Acestea protesteaza vehement fata de ideea unei astfel de carti, pe care o vad ca un atentat la propria lor cauza. Jimenez este infierat si considerat “revizionist”, termen care se foloseste, indeobste, pentru a stigmatiza pe cei cu simpatii de extrema dreapta. Si, in orice caz, in ciuda dovezilor zdrobitoare, Fundatiile gay infiintate cu prilejul crimei considera in continuare ca este un caz tipic de crima motivata de homofobie. 

Iata, asadar, un modus operandi: generarea unei mitologii bazate pe fapte falsificate grav pentru a demonstra, cu orice pret, ca exista crime motivate de homofobie si pentru a pune o presiune mediatica si politica necesara pentru schimbarea legislatiei si criminalizarea “homofobiei”

Fara sa existe astfel de cazuri la noi, ne amintim de scandalul artificial legat de fetita unui homosexual care nu era lasata in vestiarul barbatilor: ”Gandul” isi continua misiunea: PROMOVAREA MASCATA A DREPTURILOR ”FAMILIEI” HOMOSEXUALE INTR-UN ARTICOL CU IZ ….DUBIOS/ Timbre cu teme obscene homosexuale in FINLANDA si alte “evenimente istorice” pe FRONTUL LGBT

La mijloc este acelasi mecanism de falsificare a realitatii pentru inducerea unui sentiment de pericol si de …ura fata de cei care nu accepta homosexualitatea. De fapt, un pretext pentru crestinofobie. 

(Sursa> Cuvantul Ortodox)

Re(d)acționarul
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.

Cele mai recente

Cele mai citite