back to top

Dihonia cu „educația sexuală” a intrat și în guvernul Cioloș (I). Planned Parenthood „moderează dezbateri” la Ministerul Sănătății

Guvernele vin și pleacă. Agenda de distrugere a familiei rămâne

În perioada 20 martie – 1 aprilie s-au derulat, la ministerul Sănătății, dezbateri pentru implementarea „Planului național de sănătate și educație pentru sănătate”. Acesta reprezintă transpunerea în practică a „Strategiei naționale pentru Sănătate” 2014-2020 (în legătură cu care am avut, la momentul respectiv, următoarea poziție).

Dezbaterile, organizate de Direcțiile de Sănătate Publică (DSP), mai întâi la nivel regional și apoi la nivel național, urmau să fie separate pe subiecte: sănătatea mamei și copilului, boli transmisibile, boli netransmisibile, violență domestică și egalitate de gen și „altul”. În cele din urmă, întrucât mai mulți participanți și-au declarat interesul pentru mai multe teme, s-a decis ca întâlnirile să nu mai fie tematice. De asemenea, se puteau (și încă se pot, până la 6 mai) depune puncte de vedere scrise, indiferent de participarea la rundele de întâlniri cu oficialii ministerului și ai DSP-urilor.

La București au fost ținute 3 dezbateri, ultima din ele pe 1 aprilie. Așa cum era de așteptat, una din temele principale a fost cea a „educației sexuale”. După ce am publicat peste 100 de materiale pe acest subiect în ultimii ani, credem că nu mai este nevoie să reluăm prea multe, dar putem sublinia miza: un grup de presiune secularist auto-botezat „reprezentanți ai societății civile” dorește impunerea unei ore obligatorii de educație sexuală, iar organizațiile de părinți și cele creștine se opun, motivând că „educația sexuală” intră în grav conflict cu autoritatea parentală și valorile celor mai multe familii românești. Totodată, acestea din urmă solicită o oră de „educație pentru familie”, opțională, așezată pe baze și valori moral-etice.

Printre cei care au participat la discuții s-au numărat reprezentanți ai: Asociației Părinți pentru Ora de Religie (A.P.O.R.), Asociației Juriștilor pentru Drepturi și Libertăți Fundamentale, Asociației Pentru Revigorarea Tradiției, Ligii de Utilitate Publică, WorldVision. Din tabăra adversă au fost prezente organizații, cunoscute deja: Coaliția pentru Egalitate de Gen, Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală – S.E.C.S., Mame pentru Mame, InfoDoc etc. Interesant este că acestea din urmă, aproape toate, s-au pronunțat nu doar pentru obligativitatea orei de educație sexuală, dar și, la vremea respectivă, contra prezenței orei de religie în programa școlară.

Grav și alarmant a fost că, așa cum am scris în urmă cu câteva zile în articolul Cum va arăta „educația sexuală” pregătită la ministerul Sănătății: „Dreptul” copiilor la „plăcere sexuală”, eludarea autorității parentale și obligația Statului de le a facilita copiilor exercitarea unor „drepturi” care nu există, 2 din cele 3 dezbateri de la București au avut ca „moderator” pe… șefa afiliatei Planned Parenthood în România, „Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală”, Borbala Koo. Prezența acestei persoane ca moderator a fost similară cu asumarea, de către ministerul Sănătății, a viziunii despre educație a grupurilor de presiune sexualiste.

Totuși, faptul că proponenții „educației” sexuale nu se mai ascund nu este surprinzător decât pentru naivi. De mai bine de zece ani ei parazitează într-un fel sau altul structurile ministerului Sănătății și doar anumite conjuncturi (adică mila Domnului, plus opoziția oamenilor rămași întregi la cap în această țară) i-au împiedicat să-și atingă scopul de a strica mințile copiilor.

[O scurtă paranteză, cu referințe pentru cei mai puțin informați: sub sloganul „ocupați instituțiile”, grupul de reflexie marxist-leninist „Școala de la Frankfurt”, primul promotor instituțional al „educației sexuale” ca armă de luptă contra familiei, le solicita în anii 1920-30 adepților să se infiltreze în poziții cheie din instituții publice occidentale pentru ca, prin forța autorității să poată provoca, în ciuda împotrivirii publicului, mutații sociale având ca țel final preluarea controlului asupra societății. Primele cursuri de educație sexuală au fost create de bolșevicul Georg Lukacs, Comisar al Poporului pentru Cultură şi Educaţie în Republica Ungară a Sovietelor (1919), care a pus bazele teoretice ale metodologiei de folosire a instinctului sexual drept un instrument de distrugere.

Vă recomandăm articolul mai vechi Revoluția sexuală și copiii pentru detalii.

Ceea ce se petrece azi în SUA și Europa de Vest, unde universitățile, guvernele, chiar Casa Albă sunt conduse de grupuri de extrema stângă iar o poziție în favoarea valorilor tradiționale (care, până la urmă, sunt cele pe care s-a fondat Europa!) atrage după sine linșajul public și chiar pedepse penale, este simptom al unei boli în fază terminală care a început prin „revoluția sexuală”. Dintre toate atributele pe care omul le-a primit prin Creație și devenirea sa istorică și socială, sexualitatea ocupă o poziție dominantă, întrucât este înscrisă în codul genetic. Marxiștii au înțeles că cine își poate impune viziunea asupra sexualității, ajunge să controleze, fără efort și vărsare de sânge, în doar 1-2 generații, întreaga societate. Și cum se poate face acest lucru mai ușor și eficient decât prin școlile publice?]

Revenind la substanța dezbaterilor de la București, iată câteva puncte importante din timpul discuțiilor:

  1. tabăra secularistă dorește ca ora de educație sexuală să fie obligatorie, întrucât „doar în mediu captiv” se poate asigura o participare bună a elevilor, dat fiind că „există o puternică reticență” a părinților la acest subiect. Deci, se are în vedere eludarea/încălcarea drepturilor parentale și democratice prin forțarea, cu puterea autorității de stat, a unor schimbări la care populația este rezilientă;
  2. la întrebarea „cine și cum” ar preda, reprezentanta S.E.C.S. a confirmat că ei sunt deja pregătiți cu specialiști și cu manuale, pentru momentul la care ora va deveni obligatorie;
  3. aceleași persoane fac recurs, în sprijinul solicitărilor lor, la documente ale Organizației Mondiale a Sănătății („Standardele recomandate privind educația sexuală” – 2010), prin care se dorește implementarea unui sistem unic de predare/diseminare publică a educației sexuale în toate statele europene, precum și la diverse rezoluții ale unor organisme ONU; totuși, niciuna dintre acestea nu are putere de obligativitate, fiind simple recomandări;
  4. reprezentanții A.P.O.R. au pus accent pe reprezentativitate, ca cea mai mare organizație de părinți din țară și au susținut cu argumente de natură morală, socială și juridică faptul că ora nu poate fi obligatorie și că accentul trebuie să cadă pe educația pentru familie;
  5. ministerul Sănătății pare să încline ca ora să rămână DEOCAMDATĂ opțională, ca și până acum, dar intenția pregătirii terenului pentru ca o oră special dedicată sexualității să devină obligatorie este limpede.

În concluzie, mișcarea secularistă dorește deplasarea deciziilor din zona sistemului educativ și a părinților către așa-zișii „specialiști” veniți de la ONG-urile de tip Planned Parenthood, ceea ce răspunde unui deziderat mai vechi: translatarea controlului copiilor dinspre familii și controlul părinților înspre instituțiile statului sau entități de tip ONG secular-umanist.

Dezbaterile regionale – între lipsa totală de interes și ținerea „sub lupă” a opoziției la sexualizarea copiilor

În ce privește situația dezbaterilor din teritoriu, ni s-a comunicat din partea colegilor că interesul pentru acestea a fost foarte redus, dar și că întâlnirile au avut ca scop testarea reacției publicului. Totodată în mai multe județe au participat, tot ca invitați speciali, ca și la București, „reprezentanții societății civile” favorabili educației sexuale.

Iată o relatare de la Sibiu:

Astazi a avut loc inlanirea la DSP Sibiu privind Planul integrat promovare sanatate.

Cred ca anumite aspecte sunt de interes general:

1. S-au inscris numai 5 persoane (2 asociatii, 3 cetateni), toate pro-life. Directorul DSP s-a scuzat ca de la MS s-a primit ordin sa nu promoveze activitatea decat prin anuntul de pe site-ul DSP. A recunoscut si ca in alte judete n-a fost nimeni la intalnire!

2. Prezenti in sala: conducerea DSP (nr. 1 si 2 din staff), psiholog din cadrul DSP, director ISJ cu probleme extracuriculare, plus reprezentate ale ALEG (Asoc pt Libertate si Egalitate de Gen, care a promovat intens „Sexul vs Barza”), in calitate de invitate ale DSP (nu s-au inscris la dezbateri)!

3. Dupa „invaluiri”, discutia a ajuns la necesitatea edsex. S-a cerut sa se faca numai cu acordul parintilor, insa psiholoaga DSP a spust ca ar trebui sa fie la fel de obligatorie ca si vaccinarea! La o observatie privind lipsa cadrelor s-a referit la colaborarea cu asociatia studentilor medicinisti. S-a cerut sa fie prezentate elevilor si riscurile metodelor contraceptive. ALEG a replicat ca nu se stie de asa ceva.. Tot ALEG a facut referire la o propunere proprie privind programa disciplinei respecctive.

Concluziile mele:

1. Dezbaterea publica nu a fost doar o formalitate, ci au urmatit sa vada cine sunt cei interesati, care urmaresc chestiunea, din randurile pro-life si cum pun problema. Ne studiaza!

2. Ce si cine va preda – in prima instanta – disciplina sunt lucruri deja stabilite: ong-urile deja active (SECS, ALEG etc etc), plus studentii medicinisti. Programul tocmai lansat, http://www.televiziunea-medicala.ro/educatia-sexuala-predata-in-licee/, pare a fi un antrenament.

– va urma –

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări