back to top

Drepturile familiei față de Stat în materia educației copiilor

Joi, 27 aprilie, Adunarea parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a adoptat cu 38 de voturi la 19, o Rezoluție precum și o recomandare (44 voturi la 19) privind Protecția drepturilor părinților și copiilor lor aparținând unei minorități religioase. Subliniind diversitatea religioasă în creștere a Europei, textul Rezoluției are meritul de a invita Statul la a „afirma” și „proteja drepturile tuturor de a nu fi constrânși să acționeze contra convingerilor lor morale și reigioase profunde”.

Rezoluția reamintește drepturile părinților de a-și educa copiii în conformitate cu propriile convingeri religioase și filosofice, sub art. 2 al Protocolului adițional nr. 1 la Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Ieri, dl. Grégor Puppinck, doctor în drept și director al Centrului European pentru Lege și Justiție (ECLJ) a ținut o conferință la Curtea Europeană a Drepturilor Omului asupra dreptului familiilor în ce privește educația și religia. Conferința, organizată de misiunea permanentă a statului San Marino s-a bucurat de participare a numeroase personalități, în frunte cu președintele CEDO, Guido Raimondi și președinta Consiliului de Miniștri sl Consilului Europei, Theodora Constantinidou.

În discursul său, care va fi disponibil în limba română, dl. Puppinck a reamintit că declarația Universală a Drepturilor Omului exprimă o concepție a societății bazată pe subsidiaritate, care afirmă drepturile naturale ale părinților de a-și crește și educa copiii și garantează acest drept împotriva suprimării de către Stat.

Citește și: Drepturile părinților în asigurarea educației copiilor lor

Alianța Familiilor din România
Alianța Familiilor din Româniahttp://www.alianta-familiilor.ro
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Cele mai citite postări