back to top

Femeile din America Latina, mai protejate împotriva cancerului de sân

[box type=”shadow”]Sursa: Génétique, 22 octombrie 2014, Slate.fr, 21 octombrie 2014[/box]

Potrivit unui studiu realizat de geneticieni de la Universitatea din California (San Francisco), femeile latino-americane ar purta o mutație genetica ce le face mai puțin susceptibile de a dezvolta cancer de san.

Astfel, in cazul in care aceste femei ar fi moștenit mutația genetica din ambele parți ale familiilor lor, ele „ar avea 80% mai puține șanse de a avea cancer de san fața de medie”. Daca au moștenit un singur parinte, rata ar fi de inca 40%.

Potrivit rezultatelor studiului publicat in revista Nature Communications, mutația genetica, aflata la nivelul cromozomului 6, „este aparent tipica popoarelor indiene indigene din America de Sud” și „are un efect de protecție impotriva anumitor tipuri de cancer”.

Mai exact, femeile cu aceasta variație genetica ar avea „țesutul mamar mai puțin dens”. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Slate.fr, „țesutul mamar dens [ar fi] un factor de risc cunoscut pentru cancer”. Echipa genetica a studiat mai mult de 11.000 de femei de origine etnica diferita și au analizat genomul lor pentru a „gasi diferențele in ADN-ul lor, care ar putea explica variațiile in riscul cancerului mamar ”.

Stiri © Asociatia Provita Media

Provita Media
Provita Mediahttp://www.provita.ro
Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

Cele mai recente

Cele mai citite