back to top

Fiicele lui Ieftae

Uneori, adevarul iese la lumina doar dupa ce neadevarurile triumfa. Asta se intimpla peste tot in lume unde revolutia sexuala a dezinstitutionalizat familia si casatoria. Din nefericire, insa, adevarul si familia nu sunt singurele victime ale neadevarurilor revolutiei sexuale. Cele mai importante, dar si inocente victime, sunt copiii. Transformarea relatiilor homosexuale in „casatorii” si echivalarea familiei naturale cu „familiile curcubeu” s-a facut fara prea multa dezbatere in societatea civila. Acolo unde casatoriile homosexuale au fost legalizate, guvernele, media, academicienii si, pe ici si colo, chiar si bisericile, le-au promovat. Dezbaterile au fost sporadice si facute mai mult din politete decit din convingere. S-au exprimat mai mult opinii, dar adevaratele dezbateri au fost putine. Argumentele contrarii au fost reduse la tacere si li s-a acordat putin or mai nimic spatiu in presa si discutiile privind subiectul. Nu e deci de mirarea ca, in final, glasul celor care au promovat casatoriile homosexuale a fost amplificat, iar glasul celor care s-au impotrivit a fost suprimat.

In tumultul propagandei pentru „casatorii” homosexuale, chiar si copiii, adica cele mai inocente si firave fiinte ale societatii, au fost folositi pentru atingerea scopurilor. Propaganda promoveaza ideea ca relatiile homosexuale nu dauneaza copiilor, ca nu exista nici o diferenta intre copiii crescuti de homosexuali si cei crescuti in familiile naturale, ori, culmea, ca cei crescuti de homosexuali sunt chiar mai bine pregatiti social! Aceste minciuni au dominat discutiile si, din nefericire, au influentat factorii decizionali. Peste tot au fost afisate poze de barbati ori femei tinere, aratind sanatosi, zimbind, cu fetele radiind de fericire, in compania unor copii dragalasi la fel de „fericiti” si zimbitori ca ei. Dar toate aceste imagini au fost o farsa. Un artificiu. „Familii curcubeu” fericite sunt putine, un adevar ascuns si estompat de propaganda si dezinformare.

O carte recenta – Fiicele lui Ieftae

Iata insa ca un grup de barbati si femei curajosi, in marea lor majoritate crescuti de cupluri homosexuale, au publicat, mai devreme anul acesta, cea mai importanta carte scrisa pina acum privind impactul oribil pe care relatiile homosexuale ale parintilor le au asupra copiilor, daunele profunde si imense, si cicatricele cu care au ramas acesti copii crescuti fara mama ori tata, in compania unor cupluri cu un comportament sexual nenatural. Cartea e intitulata Jephtah’s Daughters, Innocent casualities in the war for family „equality” („Fiicele lui Ieftae, victimele inocente ale razboiului pentru egalitatea intre familii”). Are nu mai putin de 484 de pagini si este editata de Robert Oscar Lopez si Rivka Edelman, amindoi crescuti de cupluri lesbiene. Cartea are 50 de capitole si reprezinta efortul colectiv a 17 autori.

fiice-ieftae

Volumul este extrem de bogat in informatii, perspective, articole, studii, opinii si comentarii ale unui numar mare de scriitori din diverse tari occidentale, majoritatea dintre ei fiind crescuti de cupluri homosexuale, in absenta tatalui ori a mamei din familie. Acestia isi exprima experientele, simtamintele, lipsurile si impactul pe care „familiile curcubeu” le-a avut in viata lor. Unii dintre ei au devenit confuzi privind propria identitate sexuala si, chiar in prezent, se confrunta cu probleme personale deosebit de serioase privind viata intima.

Fiicele lui Ieftae este o carte de referinta. O recomandam preotilor, pastorilor, legiuitorilor, sociologilor, academicienilor, profesorilor, jurnalistilor, intelectualilor cit si celor care se implica in miscarea pentru familie si pentru drepturile copiilor. Cartea trebuie citita de parlamentarii care nu cunosc realitatile privind situatia tragica a copiilor crescuti de homosexuali.

Valoarea cartii nu consta doar in diversitatea temelor pe care le trateaza, ci si in varietatea geografica din care provin autorii: SUA, Canada, Franta, Marea Britanie, Hon Kong. Tema principala comuna tuturor acestor persoane este ingrijorarea profunda pentru copiii crescuti de homosexuali. Pentru autori, legalizarea „casatoriilor” homosexuale nu e subiectul de imediata importanta. Ingrijorarea lor principala este ca revolutia sexuala si institutionalizarea relatiilor homosexuale i-au transformat pe copii in victime.

Cartea lui Lopez si Edelman este una din primele care discuta despre copii ca victime ale ofensivei homosexualilor. Pina recent, doar putini copii crescuti de homosexuali au ajuns majoratul ori suficient de maturi pentru a-si exprima experientele proprii. Traind cu parintii lor nu aveau posibilitatea ori curajul sa se exprime.

Oscar Lopez – un barbat care trebuie cunoscut

E clar ca titlul cartii este bizar. El a fost ales de Lopez, care, in introducere, afirma ca viata lui se asemuieste cu viata lui Iefta. De la patru ani a fost crescut fara tata, in compania a doua femei cu proclivitati sexuale nenaturale. Viata lui a fost grea. Inca din copilarie a devenit retras, avea prieteni putini, tinjea dupa un tata. Cind isi vedea tatal era in compania lui pentru doar citeva zile. Nu simtea dragostea lui. Tatal si mama lui naturala se urau. Lopez nu se simtea in largul sau, era invidios pe putinii prieteni pe care ii avea care pareau fericiti, aveau doi parinti de sex opus. Se simtea straniu, ori „queer” („bizar” in engleza) cum se descrie el pe sine insusi.

In anii adolescentei si-a pus la indoiala identitatea sexuala. A intretinut relatii sexuale cu persoane de acelasi sex, a consumat droguri, dar a ramas un tanar singuratic. Locuia cu mama lui intr-o rulota unde, in timpul weekendului, venea si o alta femeie. Ulterior, Lopez a devenit interesat de limbile latine, invatind patru dintre ele. Tarziu, s-a casatorit, dar cicatricele anilor petrecuti in „familia curcubeu” a mamei sale nu s-au vindecat niciodata.

In 2012, la 41 de ani, Lopez a dat peste primul si, pina in prezent, cel mai important studiu sociologic privind impactul relatiilor homosexuale asupra copiilor care aducea la iveala adevarul privind situatia tragica a copiilor crecuti de cupluri homosexuale. Studiul, extrem de amplu, a fost facut de Mark Regnerus, profesor de sociologie la Universitatea din Texas. Conform studiului, copiii crescuti in familiile de tip „curcubeu” sufera de depresie, complexe de inferioritate, au note slabe la scoala, sunt predispusi la recidiva si sunt dependenti de alcool, tutun si droguri mai mult decit ceilalti copii. Important, ei sufera de confuzie sexuala mai mult decit restul copiilor ori adolescentilor.

Citind studiul lui Regnerus, Lopez si-a revenit din depresie si si-a descoperit chemarea in viata: sa fie glasul generatiei de copii, acum adulti, crescuti de homosexuali. Sa devina purtatorul lor de cuvint.

In doar trei ani dupa studiul lui Regnerus, Lopez a devenit cea mai puternica si prolifica voce a acestei generatii la nivel global si a descoperit ca mii si mii de tineri din toata lumea au inceput sa exprime simtaminte similare. Peste noapte, Lopez a devenit o celebritate mondiala. S-a implicat in marsurile pentru familie din Franta, Italia si Marea Britanie. A vorbit in forurile internationale parlamentarilor si delegatilor din Parlamentul European, Consiliul Europei, si chiar Natiunile Unite. Mentioneaza chiar si intruniri cu unii din delegatii Romaniei in Consiliul Europei interesati sa cunoasca detalii si date privind impactul relatiilor homosexuale asupra copiilor. Lopez a devenit, in acest fel, un cruciat cu o cauza stranie – protejarea copiilor de… relatiile homosexuale.

Sumarul cartii

„Fiicele lui Ieftae” nu se pronunta pentru ori impotriva casatoriilor homosexuale. In teorie, zic ei, nu obiecteaza. Dar sunt categoric impotriva consecintelor sociale cauzate de aceste „casatorii”. In opinia autorilor, ele sunt un dezastru social, cladit pe minciuna. Au fost impuse fortat, fara consimtamintul societatii, prin tactici neoneste si bazate pe intimidare. Au incalcat drepturile copiilor pentru a satisface vanitatile celor privilegiati. („In practice, same-sex marriage has been, and is, a social disaster. It was premised on falsehoods. It was pushed on unwilling populations using nefarious tactics ranging from half-true propaganda to criminal intimidation and racketeering”. Pagina 8) Au schimbat ciclurile vietii sanatoase care le-am mostenit de la parintii nostri pentru a se potrivi unei teorii a egalitatii nu mai veche de 10 ani – „egalitatea familiilor”. Copilaria a fost sexualizata. Notiunea de parinte a fost re-definita pentru a decupla biologic copiii de parinti si a-i transforma intr-o marfa care se cumpara si se vinde. Sociologia si stiintele au capitulat in fata noii definitii de familie, iar scolile, tribunalele, primariile si parlamentele s-au prabusit, au capitulat de teama de a nu fi etichetate inapoiate ori anti-progres. („Ancient life cycles were overturned for fashinable social theories less than a decade old. Childhood had to be hyper-sexualized. Parenthood had to be totally de-sexualized and replaced with systems of buying and selling offspring. Science and academic research fell prey to groupthink, false assertions, and consensus by duress. Schools, courts, city halls, and popular culture faced catasprophic reprisal if they did not agree to promote the falacies used to justify the same-sex movement”. Pagina 9)

Citeva eseuri din cartea lui Lopez discuta probabil cel mai crunt aspect al revolutiei pentru „egalitate” sexuala: incalcarea celui mai important drept al copilului, dobindit prin nastere, acela de a-si cunoaste parintii biologici si de a fi crescut de mama si tata care i-au dat viata, a fost ars pe rugul inchizitiei homosexuale. („A range of essays will demonstrate how children’s most fundamental birthright – the right to their mother and father, indeed their heritage – has been cast to the flames to make a small gay lobby happy, and few on the left or right seemed to notice or care”. Pagina 9)

Alte consecinte ale revolutiei sexuale sunt deja bine cunoscute celor care citesc cu regularitate comentariile noastre: confuzie privind sexualitatea si identitatea de gen, inabilitatea de a initia ori trai o viata de cuplu autentica, obiectificarea sexuala a fiintei umane si a relatiilor intime. O consecinta mai putin cunoscuta este si aceea ca, in ciuda legalizarii „casatoriilor” homosexuale, homosexualii continua sa constituie cel mai nefericit segment al populatiei.

AFR va recomanda un sumar al cartii Fiicele lui Ieftae in publicatia First Things pe 18 martie 2015: http://www.firstthings.com/web-exclusives/2015/03/synthetic-children

Alianța Familiilor din România
Alianța Familiilor din Româniahttp://www.alianta-familiilor.ro
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Cele mai citite postări