back to top

În ceea ce privește mortalitatea maternă, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului și-a pierdut obiectivul

La 27 septembrie, Comiteul ONU pentru Drepturile Omului a adoptat o rezoluție privind mortalitatea maternă, care pare a fi o „supralicitare a politicilor eșuate deja existente” și ignoră faptul că progresele medicale există pentru a preveni majoritatea cauzelor: „accesul la servicii obstetricale și postnatale, medicamente și nutriție”.

Fără a respecta suveranitatea națională a țărilor care doresc să restrângă sau să interzică avortul, rezoluția solicită o „educație sexuală cuprinzătoare” și „sănătate sexuală și reproductivă și drepturi reproductive”.

Dacă țările în curs de dezvoltare sunt în special afectate de mortalitatea maternă, și Statele Unite se confruntă cu o rată disproporționat de mare, în timp ce există mijloace ca mamele să-și ducă sarcina la capăt și să nască în condiții de siguranță. Ceea ce se aștepta de la Consiliul pentru Drepturile Omului e un angajament internațional pentru implementarea unei asistențe medicale de bază care să salveze vieți, însă sesiunea de trei săptămâni a fost dedicată promovării avortului, a educației sexuale radicale pentru copii și altor probleme controversate. (Genetique.org, 16 octombrie 2018)

Provita Media
Provita Mediahttp://www.provita.ro
Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

Cele mai citite postări