back to top

Intoleranta impotriva crestinilor, in crestere in Europa

O organizație de monitorizare a atacurilor asupra creștinilor din Europa, arata ca au existat 241 de cazuri de intoleranță care i-au vizat pe creștini în 2013, și avertizează că numărul incidentelor este în creștere.

Observatorul privind Intoleranța și Discriminarea Impotriva Creștinilor a publicat concluziile sale, in urma cu o zi, într-un raport care include, de asemenea, recomandări pentru guverne, instituții internaționale și oameni de diferite profesii.

Dr. Gudrun Kugler, director al Observatorului, a declarat ca „societatea din ce în ce mai seculară” a Europei, „are din ce in ce mai putin loc pentru Creștinism”.

Raportul spune că în ultimii ani, Observatorul a cunoscut „un număr imens de cazuri de vandalism împotriva asezarilor creștine și lacasurilor de cult”, dar subliniază ca aceste cifre nu sunt înregistrate si de guvernele europene, care, „în general, nu separa datele legate de Creștinism”.

Observatorul a inregistrat 133 de cazuri de vandalism împotriva asezarilor creștine din 11 de țări.

Concluziile sale arată că intoleranța împotriva creștinilor, în „drept și politică”, apare în special atunci cand vine vorba despre limitele obiecției de conștiință, stoparea libertății de exprimare, politicile discriminatorii și limitarea drepturilor părintești în domeniul educației sexuale, precum și în domeniul libertății de întrunire.

De asemenea, se spune că arta și mass-media, precum și mass-media sociala, au devenit „un nou loc de joacă al intoleranței” împotriva creștinilor. Cincisprezece cazuri, in 6 țări, au fost înregistrate de către Observator, în 2013. (Lacasuri Ortodoxe)

Re(d)acționarul
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.

Cele mai citite postări