back to top

Lila Rose, tânăra care ar putea lăsa Planned Parenthood fără bani de la bugetul SUA

Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA a anulat finanţarea pentru Planned Parenthood, în urma dezvăluirii unor infracţiuni grave patronate de aceste clinici

Lila Rose este o tânără americancă de 22 de ani care şi-a făcut un scop din demascarea ilegalităților comise în clinicile Planned Parenthood, cel mai mare furnizor de servicii aşa-zisă „planificare familială” din SUA.

În ultimii patru ani, de când Lila Rose a fondat organizaţia „Live Action”, în numeroase locaţii ale PP din mai multe state ale SUA au fost filmate cu camera ascunsă negocieri pentru avorturi la fete de 12-14 ani. „Înţelegerile” ieşite la iveală prin postarea pe internet a filmelor sunt nu doar imorale, ci grav ilicite şi criminale. Cei care solicitau aceste servicii se pretindeau fie tinere minore însărcinate, fie proxeneţi de copii care au nevoie ca fetiţele însărcinate să fie „reparate” la clinică pentru a fi trimise din nou pe străzi, fie chiar rude masculine de 30 de ani „intrate în bucluc” după ce au întreţinut relaţii sexuale cu minorele lăsate în grijă.

Astfel, pentru bani, dar şi din convingere, funcţionarii clinicilor au acceptat să închidă ochii la mai multe infracţiuni federale: abuz sexual în formă agravată, corupere de minori, proxenetism, pedofilie, întreruperea sarcinii la o minoră fără acordul părinţilor, evaziune fiscală etc.

Iniţial, oficialii Planned Parenthood au negat şi respins totul ca „înscenare”. După ce scandalul a luat amploare, aceştia au concediat funcţionarii vinovaţi, negând totodată că ar fi avut informații despre activitatea ilicită a acestora. Lila Rose afirmă însă că sumedenia de ilegalităţi nu ar fi putut fi comise decât dacă în consiliul de Administraţie al companiei această politică era cel puţin tolerată, dacă nu chiar încurajată.

Lila Rose a fost de curând invitată la o foarte populară emisiune prezentată de Glenn Beck la canalul FoxNews.

În introducere, Beck prezintă istoria Planned Parenthood şi a fondatoarei acestei reţele, eugenista Margaret Sanger, despre care am scris aici.

Dezvăluirile pot duce la anularea finanţării bugetare pentru clinicile PP

Planned Parenthood, deși un business privat cu profituri uriașe, a beneficiat și beneficiază de zeci de milioane de dolari subvenții de la bugetul federal. Filmările postate pe internet de Lila și colegii săi au readus în discuție această situație controversată, într-o nouă lumină.

Întrucât alegerile parțiale din noiembrie 2010 au adus în Camera Reprezentanților din Congresul SUA o nouă majoritate, republicană și declarat prolife, momentul politic al unei schimbări a venit. Săptămâna trecută, Camera a votat stoparea finanțării federale pentru PP, anularea finanțării pentru Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) și reinstaurarea Politicii „Mexico City”, care interzicea  finanțarea de către SUA a organizațiilor internaționale care prestează servicii de avort sau promovează avortul.

Votul pentru cele trei măsuri confirmă  promisiunile din campania electorală ale republicanilor și marchează și continuarea războiului cu președintele Barack Obama, susținător necondiționat al Planned Parenthood şi al avortului. Subiect tradițional de dispută și promisiuni electorale în SUA, finanțarea din banii contribuabilului a politicilor pro-avorționiste este pe rând permisă sau strict oprită, în funcție de cine este instalat la Casa Alba. În cei 8 ani de mandat ai lui George W. Bush, nici un dolar federal nu intrase  în conturile avorţioniştilor.

În ce privește UNFPA, această organizație este nu doar un promotor al avortului la nivel mondial, ci este chiar complice al politicilor de avport forțat și infanticid din China.

Stenogramele dezbaterilor din Congres pot fi citite aici (de la pag. H1060).

Lupta însă este departe de a se fi încheiat. Legislația urmează să fie înaintată camerei superioare a Congresului, Senatul, aflat încă sub control Democrat și unde va avea parte de o poziție furibundă. Chiar dacă va fi adoptat și aici, legile au nevoie de semnătura președintelui Obama pentru a intra în vigoare.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări