back to top

Marea Britanie: Imaginile cu fetuși avortați pot fi afișate public

Un tribunal districtual din Brighton, Marea Britanie, a decis săptămâna trecută că doi tineri creștini care manifestau contra avortului afișând banere și însemne grafice foarte violente au dreptul să-și continue protestul în acest fel.

Judecătorul a anulat astfel acuzațiile aduse de poliție lui Andrew Stephenson și Kathryn Sloane. Aceștia au organizat în iunie 2011 o pichetare în fața unei clinici locale de avorturi aparținând rețelei BPAS, unde au afișat un baner cu o imagine a unui copil avortat. Protestul, tăcut, a fost întrerupt de poliție după 45 de minute. Cei doi au fost reținuți, întrucât au refuzat să renunțe la imaginile considerate de agenți ofensatoare.

Deși li s-a oferit posibilitatea să plătească doar o amendă, Stephenson și Sloane au preferat să ceară să meargă în fața unui judecător. După ce au fost eliberați, ei au reluat protestul, fiind de această dată arestați.

Christian Legal Center, organizație de profil din Marea Britanie care asistă creștinii împiedicați în exercitarea drepturilor, a intervenit pentru reprezentarea celor doi în fața instanței.

După decizia din 17 septembrie a judecătorului, care a apreciat că, deși imaginile sunt deranjante, totuși expunerea lor este legală, Andy Stephenson a declarat pentru LifeNews.com: „Ceea ce vrem să facem este să subliniem pericolul pe care avortul îl reprezintă pentru femeile care vin la clinica BPAS. Acestea nu cunosc și nu li se spune ce implică avortul și răul pe care acesta îl face femeii. Protestul nostru este unul tăcut; lăsăm imaginile să vorbească pentru noi.”

Andrea Williams, avocat și lider al Christian Legal Centre, a declarat că „respingerea acuzațiilor va fi salutată de toți cei care prețuiesc libertatea de expresie și libertatea cuvântului. Este mai ales importantă în contextul în care continua dezbatere despre informațiile pe care prestatorii unor asemenea servicii le pun la dispoziția femeilor.”

Andy și Kathryn sunt membri ai grupării „Abort 67”, înființată chiar în 1967, anul în care avortul a fost declarat legal în Marea Britanie.

Știrea BBC despre acest eveniment poate fi vizionată mai jos.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări