back to top

Marea Britanie: Un număr record de adolescenți se consideră „transgender”

Un număr record de adolescenți britanici se identifică drept „transgender”. Cotidianul The Sun relatează că serviciile de evidența populației au înregistrat o creștere accentuată a numărului de părinți care achită taxa de 35 de lire pentru a schimba titulatura copilului lor din „Ms” în „Mr” sau invers, în ultimii 5 ani.

O statistică încă și mai șocantă este aceea că în fiecare zi un tânăr sub 16 ani face tranziția, adesea cu schimbarea numelui. Louise Bowers, sociolog specializat în sondajele de opinie, a declarat pentru sursa citată:

„Înainte aveam doi la fiecare câteva luni – acum sunt între 7 și 10 pe săptămână. Majoritatea sunt adolescenți de 14 sau 15 ani, dar merg și până la 10 ani.”

În unul dintre cazuri, o familie din Scoția – prima din Marea Britanie în care două generații se identifică drept „trans” au decis să-i permită copilului lor de 5 ani să se identifice drept fată, deși acesta este de sex masculin.

„Nu l-am încurajat pe Jayden să o facă, în ciuda a ceea ce oamenii cred și suntem răniți de o asemenea sugestie,” susține Greg Rogers, născut femeie și care și-a început tranziția la vârsta de 16 ani, pentru Christian Post.

„[El] n-are idee că eu sunt transgender. Întrucât și eu am trecut prin asta, resimt emoții contradictorii în legătură cu faptul că nu mai dorește să fie băiat. Nu e o viață ușoară. Oamenii te vor judeca mereu și nu cred că există o singură persoană transgender pe planetă care să impună asta unui copil.”

Jayden, de doar 5 ani, e prea tânăr pentru un tratament hormonal dar va primi consiliere de-a lungul următorilor ani.

Aceste lucruri nu se întâmplă doar în Marea Britanie. The Daily Caller subliniază că există un trend global al tinerilor care sunt tot mai doritori să își shimbe genul. O analiză din 2018 a unui studiu din 2016 a găsit că aproape 3% dintre elevii din clasele IX-XI se identifică drept transgender sau „non-conformiști de gen”.

Alianța Familiilor din România
Alianța Familiilor din Româniahttp://www.alianta-familiilor.ro
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Cele mai recente

Cele mai citite