back to top

„Marșul prematurilor”, la București. Și trei întrebări

marsul-prematurilor Asociația „UNU ȘI UNU” ne invită la Marsul Prematurilor, primul eveniment de acest fel din România, miercuri 10 iunie, între orele 10:45 și 13:30:

Scopul este de a atrage atenția societății civile asupra fenomenului prematurității, asupra impactului pe care îl are asupra nou născutului, al familiei, al societății etc.

Anul acesta, tema centrala va fi RESPIRATIA si neputinta acestor bebelusi de a respira singuri.

Intr-un numar cat mai mare va invitam alaturi de Asociatia Unu si Unu sa reprezentam acest moment critic din viata bebelusilor care se nasc inainte de termen, sa purtam mastile de oxigen identice cu cele de la terapie intensiva si sa le facem cunoscuta lupta de supravietuire.

Ne intalnim la orele 10:45 la intrarea in Parcul Kiseleff! Nu uita sa porti un tricou alb:)

harta 10 iunie Confirma prezenta ta la diana.gamulescu@unusiunu.com sau pe pagina de FB.

Ce mai poti sa faci?
– sa aduci alaturi de tine si alti prieteni, colegi, vecini si cunostinte
– sa popularizezi evenimentul pe facebook folosind #marsulprematurilor

Te asteptam!

Respiratia este viata!

Și acum, cârcotași cum suntem, întrebările noastre incorecte politic:

– Avorturile repretate sunt factori de risc pentru prematuritate la sarcinile ulterioare (e destulă literatură de specialitate pe tema asta). Având în vedere că avortul este sport național în România, parțial subvenționat de stat și că toți apărătorii „drepturilor omului” țipă de se-aude până la Bruxelles când se pune problema unei îngrădiri, vor comunica organizatorii ceva despre riscurile asociate? Ar fi o dovadă de curaj pe un subiect incomod, totuși.

– Despre copiii care se nasc vii în urma unor avorturi târzii (am tot scris pe tema asta, de exemplu aici) și care au tot statutul de „prematuri”, spune cineva ceva? Acești copii n-au pe nimeni să îi apere, întrucât nașterea lor nu a fost provocată de o conjunctură patologică, ci a fost provocată de intenția de a-i elimina. E de la sine înțeles că dacă se nasc vii, nimeni n-are chef să le ofere îngrijiri, deși legea așa obligă (a se vedea Ordinul ministrului Sănătății nr. 359/2012). Indiferent ce-am crede despre avort, a lăsa să moară un copil născut VIU (prematur) este crimă în toată regula.

 – Către organizatori: de ce nu veniți, oameni buni, la Marșul pentru Viață? Vă privește și pe voi…

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări