back to top

Medicii canadieni, în majoritate, împotriva eutanasiei

Asociația Medicală Canadiană (AMC), purtătoarea de cuvânt la nivel național a medicilor din Canada, a publicat rezultatele unui sondaj realizat online privind eutanasia, sinuciderea asistată și îngrijirea pentru cei care se află la finalul vieții. Ca rezultat, 71,5% au fost de acord cu poziți AMC, ce se opune legalizării eutanasiei și sinuciderii asistate. 25,8% nu sunt de acord cu această poziție, iar 2,6% au fost indeciși.

Principalele motive invocate pentru a justifica opoziția față de orice legalizare a eutanasiei și a sinuciderii asistate sunt:

  • „Legalizarea asistenței medicale pentru moartea cuiva ar afecta profund încrederea pe care pacienții o au în medici și ar submina relația medic-pacient”.
  • „Rolul medicilor este de a vindeca, nu de a pune capăt vieții”.
  • „Legalizarea este o „pantă alunecoasă” și ar conduce la o extindere a condițiilor și categoriilor de pacienți la care ar putea fi aplicată moartea asistată de medic, în special, categoriile cele mai vulnerabile”.
  • „Legalizarea morții asistate de medic ar putea fi folosită pentru a economisi bani în sistemul de sănătate”.

Potrivit raportului AMC, dacă va veni o zi când societatea va legaliza eutanasia, medicii ar trebui să fie excluși din orice proces de realizare a unui astfel de act.

(LifeNews.com, 30 iulie 2014 / Știri © Asociația Provita Media)

Provita Media
Provita Mediahttp://www.provita.ro
Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

Cele mai citite postări