back to top

Meriam Ibrahim: Fiica mea are dizabilități pentru că am născut-o în lanțuri

În primul interviu de după nașterea fiicei sale, Meriam Ibrahim, creștina sudaneză care a fost recent eliberată din închisoare după anularea pedepsei cu moartea pentru „apostazie de la Islam”, afirmă că fiica sa, Mara, are probleme de sănătate pentru că a fost silită să o nască în condiții inumane.

Ibrahim, care în prezent încearcă să plece din Sudan, a vorbit despre situația ei într-un interviu oferit cotidianului britanic The Guardian. Pe când era însărcinată în 8 luni, Meriam a fost condamnată la moarte pentru că a refuzat să renunțe la credința creștină. În perioada detenției a născut, pe 27 mai, purtând lanțuri la picioare, în închisoarea Omdurman din Khartoum.

Meriam Ibrahim

„Am născut cu lanțuri la picioare”, își amintește ea momentul traumatizant. „Nu am putut desface picioarele și n-am putut sta întinsă pe masă”. De aceea, spune Meriam, „ceva s-a întâmplat cu copilul”, fără să ofere alte amănunte.

Ibrahim a fost eliberată din închisoare în urmă cu câteva zile, după ce Curtea de apel a anulat sentința inițială. Ibrahim și soțul său, cetățean american și sudanez, au plecat imediat spre aeroportul din Khartoum pentru a părăsi țara, cu destinația SUA. Pe aeroport au fost din nou arestați pentru utilizarea de documente de călătorie false, acuzație negată de soții Ibrahim.

Aceștia au fost eliberați după un interogatoriu de câteva ore, dar sunt obligați să rămână deocamdată în Sudan, cu o situație incertă.

 

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări