back to top

O victorie a organizațiilor pro-familie din Serbia: parada homosexuală de la Belgrad nu a fost autorizată

Foto balkaninside.com
Foto balkaninside.com

Datorită eforturilor eroice ale organizației sârbești pro-familie, Dveri, s-a luat decizia ca parada homosexuală Pride Parade, ce urma să fie ţinută în Belgrad săptămâna trecută, să nu fie autorizată. Atunci când guvernul părea gata să cedeze presiunilor venite din partea SUA și UE, liderii Mișcării Internaționale Pro-Familie au oferit sprijin pentru susținerea valorilor familiei.

Pe 28 septembrie a avut loc un miting în centrul Belgradului la care au participat mii de activiști pro-familie, cărora li s-au alăturat inclusiv liderii organizației Dveri, Srdjan Nogo și Jugoslav Kiprijanovic.

Congresul Mondial al Familiilor (World Congress of Families) a fost reprezentat de Directorul de Comunicare, Don Feder, şi de Alexey Komov, reprezentant în Rusia şi CSI al WCF, precum și de șeful Comitetului de Organizare al celui de-al VIII-lea Congres Mondial al Familiilor ce se va ţine în Moscova, Kremlin, în perioada 10-12 septembrie 2014. A vorbit, de asemenea, Fabrice Sorlin, un activist pro-familie francez.

Feder a spus mulțimii: „Lupta voastră este lupta noastră. Lupta pentru familie este o luptă pentru civilizație. Congresul Mondial al Familiilor, alături de cei mai mult de 40 de parteneri ai săi, din 16 țări, este mândru să stea alături de poporul sârb în lupta pentru familia naturală – celula fundamentală a societății, a cărei protecţie este garantată prin Declarația Universală a Drepturilor Omului din 1948”.

Komov a menționat adoptarea de către Rusia a unei legi care interzice distribuirea de propagandă LGBT către minori și a invitat participanții la Congresul Mondial al Familiilor de anul viitor (www.worldcongress.ru).

„Poporul sârb nu este singur. Există milioane de oameni de pe toate continentele care sprijină familia naturală și valorile tradiționale. Congresul Mondial al Familiilor este fericit să fie în Belgrad, în acest moment istoric, și să ajute la construirea unei mișcari internaționale pro-familie”, a declarat Komov (a se vedea discursul său integral pe www.familypolicy.ru).

Sorlin a reamintit audienţei: „În Franța, mai mult de două milioane de oameni au mărșăluit pentru familia naturală și împotriva „căsătoriei gay”. Asaltul asupra familiei este un fenomen global și trebuie să se răspundă printr-o mișcare globală. Trăiască Serbia liberă! Trăiască Franța liberă!”

Mitingul a fost urmat de un marș prin Belgrad desfăşurat sub acordurile cântecelor patriotice ce se puteau auzi din difuzoarele unui camion special amenajat, aflat în fruntea demonstranţilor. Au participat familii cu copii în cărucioare, studenți și persoane în vârstă. Au fost afișate steaguri sârbești și bannere ale organizației Dveri.

La încheierea marşului, liderii au anunțat că sunt pregătiți să aștepte acolo toată noaptea decizia guvernului. La scurt timp după aceea, un purtător de cuvânt al guvernului a anunțat că autorizația pentru parada „Mândria de a fi homosexual”, planificată pentru a doua zi, nu va fi eliberată.

Don Feder a comentat: „Aceasta este o victorie pentru familiile sârbe. Dveri este cu adevărat o sursă de inspirație. Voluntari săi devotați au pus multă pasiune în lupta pentru familia naturală din Serbia. Congresul Mondial al Familiilor este mândru să ureze bun venit organizației Dveri, ca cel mai nou partener al său”.

Don Feder, de asemenea, a participat la două conferințe de presă și o masă rotundă la Centrul Internaţional de Presă din Belgrad şi a acordat un interviu postul public de radio suedez. În ziua marşului, el a fost oaspetele postului de radio Focus, postul cu cea mai mare audienţă din Serbia.

Grupul Dveri a planificat găzduirea unui eveniment regional WCF pentru Balcani în primăvara anului viitor, ca o conferință de pregătire pentru al VIII-lea Congres Mondial al Familiilor din 2014. Grupul a tradus recent în limba sârbă „Proclamaţia Familiei Naturale”, o broșură a WCF de la organizația mamă a sa, Centrul Howard pentru Familie, Religie, și Societate (www.profam.org).

O reuniune internatională a Comitetului de Planificare pentru al VIII-lea WCF va avea loc la Moscova, în perioada 15-16 octombrie.

Adus în românește de Vremuri vechi și noi după christiannewswire.com

Re(d)acționarul
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.

Cele mai citite postări