back to top

Planned Parenthood retrage o lege împotriva traficului de persoane din Congresul SUA

Lobiştii Planned Parenthood, cea mai mare reţea de clinici de avorturi din SUA şi la nivel internaţional, s-au implicat pe lângă Congresul american pentru respingerea unei legi care tratează nevoile victimelor traficului de persoane – proiectul de lege 178 al Senatului, Legea justiţiei pentru victimele traficului.

Lobiştii PP militează intens pentru accesul neîngrădit la avort şi pentru a atrage fonduri federale, obţinute de la contribuabili.

Astfel, ei s-au opus puternic PL 178 fiindcă acesta includea prevederi mai vechi dintr-o politică federală (Amendamentul Hyde), care restricţionează finanţarea federală a avorturilor pentru victime la situaţiile în care sarcina este rezultatul unui viol sau incest sau în care viaţa mamei este periclitată.

Lobby-ul avortist a dorit ca toate avorturile, şi nu doar cele menţionate mai sus, să fie finanţate din banii contribuabililor, chiar cu preţul respingerii unei legi care ar fi ajutat victimele traficului de persoane, inclusiv sexual.

În urma lobby-ului agresiv al PP, senatorul Harry Reid (liderul Democrat din Senat) a reuşit să obţină respingerea acestui proiect de lege.

Bătălia nu se rezumă, însă, la această lege. Deşi Congresul a reînnoit anual, timp de 40 de ani, Amendamentul Hyde, avocaţii „dreptului” la avort militează persistent şi cu înverşunare pentru abrogarea acestuia, având susţinători vocali în Capitoliu.

Obiectivele avortiştilor sunt în conflict direct cu dorinţele majorităţii americanilor, conform unui sondaj Quinnipiac 7 din 10 americani nedorind ca din impozitele lor să se achite avorturi.

Cei 1,26 milioane USD/zi din banii contribuabililor pe care Planned Parenthood îi primeşte pentru diverse servicii, din care imensa majoritate sunt avorturi, nu îi mulţumesc pe lobbiştii pro-avort, care doresc de asemenea acces neîngrădit la fonduri din asigurările de sănătate Medicaid şi din alte surse publice pentru a acoperi avorturile în orice circumstanţe.

Dacă Planned Parenthood ar reuşi să intimideze Congresul SUA să permită utilizarea fondurilor federale autorizate prin PL 178 – fonduri intenţionate pentru ajutorarea victimelor traficului de persoane – pentru orice fel de avorturi, aceasta ar fi o victorie majoră pentru avortişti.

Este clar că industria avortului a trecut de la „alegere” la coerciţie, fiind dispusă să fure de la femeile, bărbaţii şi copiii victime ale traficului şi să pună aceste persoane în pericol, mai degrabă decât să accepte adoptarea unei legi care nu prevede finanţare nelimitată pentru avort.

Adaptat după Daily Caller

Iulia Matei
Iulia Matei
Mamă, cetățean, traducătoare. Susținătoare a activității Pro-Vita și contribuitoare la blogul Cultura Vieții în speranța unei lumi mai bune pentru generațiile de mâine, printr-o informare corectă a generațiilor de azi.

Cele mai citite postări