back to top

Polonia: 140 de orașe au participat la „Marșul pentru Viață”

marsz_20151 poland-march-for-life Duminică, 31 mai, în Polonia s-a desfășurat a 10-a ediție a Marșului pentru Viață și Familie. Evenimentul a devenit atât de popular încât anul acesta a atras organizatori în 140 de orașe ale țării, în frunte cu capitala Varșovia. În total peste 100.000 de oameni au participat, estimează organizatorii, cu circa 5.000 în capitală.

Participanții au evidențiat hotărârea polonezilor de a proteja valorile familiale și ale vieții, de la concepție la moartea naturală.

Oricum Polonia are una din cele mai conservatoare legislații în acest sens: dreptul la viață al copilului nenăscut este respectat aproape în totalitate, iar familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, prevedere înscrisă în Constituție.

Mișcarea pro-viață poloneză solicită adoptarea unei propuneri legislative, ce se va dezbate luna viitoare, pentru restricționarea totală a avortului.

Totuși, folosirea pilulei de a doua zi fără prescripția medicului a fost aprobată în aprilie, după dezbateri încinse în Parlament și media.

O petiție adresată Papei Francisc cu privire la viitorul familiei la viitorul Sindo de la Vatican a fost semnată de un mare număr de participanți.

Luna trecută, conservatorul Andrzej Duda, cu convingeri declarat pro-viață și împotriva „căsătoriei” unisex, a fost ales președinte al Poloniei.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări